Класика французької кухні: готуємо лимонний пиріг з безе

Рецепт солодкого тарта з лимонним курдом і меренгою

У цьому французькому пирозі пісочна основа вдало поєднується з кислуватим лимонним кремом і повітряним безе. Його можна приготувати до чаю або подати на святковий стіл.

Смак лимонного тарта буде залежати від того, наскільки якісні цитрусові були обрані для начинки. Лимони з гладкою блискучою поверхнею мають тонку шкірку і послужать відмінними інгредієнтами для випічки. Перед приготуванням лимонного пирога фрукти необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Це потрібно, щоб знешкодити небезпечні бактерії.

Реклама

Лимонний тарт з безе

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 яєчних жовтки
  • дрібка солі
  • 250 г борошна

Для лимонного курда:

  • цедра 3 лимонів
  • 200 мл лимонного соку
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 3 жовтки
  • 100 г вершкового масла
  • 5 г желатину
  • 30 мл води

Для безе:

Реклама
  • 3 яєчні білки
  • 200 г цукру
  • 50 мл води
  • 0,25 ч. ложки лимонної кислоти

Рецепт приготування:

1. Приготувати тісто. Збити масло з цукровою пудрою в пишну світлу масу. По одному додати яєчні жовтки, кожен раз перемішуючи. Всипати просіяне борошно і сіль, замісити тісто. Загорнути його в плівку і відправити в холодильник на 2-3 години.

Охолоджене тісто розкачати і викласти у форму, зробивши пальцями бортики. Поставити в холодильник ще на 30 хвилин.

Реклама

Застелити тісто пергаментом і насипати вантаж (квасоля, горох або спеціальні керамічні кульки). Випікати основу в розігрітій до 180 С духовці протягом 10 хвилин, потім зняти вантаж і пекти ще 10-15 хвилин. Вийняти з печі і остудити. За бажанням змастити тісто розтопленим білим шоколадом.

2. Приготувати начинку. Замочити желатин в холодній кип'яченій воді. Змішати сік і цедру лимонів з цукром, яйцями і жовтками. Нагрівати на водяній бані, поки суміш не загусне. Потім додати нарізане кубиками вершкове масло, перемішати віночком до однорідності. Ввести желатинову масу. Ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник. Коли лимонний курд охолоне і схопиться, збити його блендером і заповнити їм приготовлену тартинку.

3. Приготувати меренгу. У посуд з товстим дном додати цукор, воду і лимонну кислоту. Довести суміш до кипіння, помішуючи. Коли сироп закипить, зменшити нагрів і варити до проби на тверду кульку (невелика кількість киплячого сиропу має застигати в склянці з холодною водою в щільну тверду кульку.). Слідкуйте, щоб сироп не кипів занадто сильно і не почав набувати карамельного кольору.

Паралельно збити яєчні білки в міцну піну і, продовжуючи збивати їх, тонкою цівкою влити цукровий сироп, заварюючи білки. Білки при введенні сиропу сильно збільшаться в обсязі, меренга стане щільною і блискучою. Продовжувати збивати до того часу, поки крем не охолоне.

Відсадити меренгу поверх лимонного курду за допомогою кондитерського мішка. Підрум'янити її за допомогою спеціального пальника для крем-брюле або під грилем в духовці.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом французького тартена з яблуками. Ми також розповідали, як приготувати італійський лікер лімончелло.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти