Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Кавовий лікер: два рецепта, які можна повторити на власній кухні

Смачний кавовий лікер дуже просто приготувати в домашніх умовах

Кавовий лікер Фото: mrblmoreno/Freepik
Кавовий лікер
Фото: mrblmoreno/Freepik

Вам коли-небудь приходила в голову ідея зробити улюблений лікер самостійно? Якщо ні, то ви приємно здивуєтеся, наскільки це просто. Все, що знадобиться – це кава, скляна ємність з кришкою і кілька додаткових інгредієнтів, які, можливо, вже є на вашій кухні.

Кавовий лікер на горілці

phpthumb_generated_thumbnail

Фото: chowhound.com

Інгредієнти:

  • 2 склянки води
  • 2-3 склянки цукру
  • 3/4 склянки хорошої розчинної кави
  • 2 склянки горілки
  • 1-2 стручка ванілі, розрізаних вздовж навпіл

Рецепт приготування:

1. Доведіть 2 склянки води до кипіння в каструлі з товстим дном. Додайте цукор і каву. Зменшіть вогонь до дуже низького. Готуйте, помішуючи, поки цукор і кава не розчиняться. Зніміть з плити. Дайте постояти до повного охолодження (приблизно 1 годину).

2. Вмішайте горілку в кавовий сироп. Перелийте в більшу банку. Вишкребіть насіння із стручків ванілі. Додайте половинки ванільних стручків у банку, перемішайте і накрийте кришкою.

3. Дайте лікеру настоятися за кімнатної температури від 3 до 6 тижнів. Викиньте стручки ванілі перед подачею.

Швидкий кавовий лікер на ромі

20111221coffeeliquerprimary

Фото: Marcia Simmons

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки кави дрібного помелу
  • 2 1/4 склянки води
  • 1 стакан коричневого або білого цукру
  • 1 стручок ванілі
  • 1 1/2 склянки світлого рому

Рецепт приготування:

1. Насипте кави в скляну банку з кришкою. Влийте 1 1/4 склянки чистої холодної води, закрийте кришкою і енергійно струсіть. Поставте суміш в холодильник на 12 годин.

2. Процідіть через кавовий фільтр в іншу скляну банку з кришкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Змішайте цукор і 1 склянку води в каструлі і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте сиропу охолонути до кімнатної температури.

4. Додайте охолоджений сироп, ваніль і ром в скляну банку з кавою. Дайте цій суміші настоятися протягом 3 днів, потім видаліть стручок ванілі і перелийте лікер в пляшку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійсткого лимончелло і розповідали, як приготувать домашній "Бейліс".

Дивіться відео, як зробити справжній коньяк:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів