Вам коли-небудь приходила в голову ідея зробити улюблений лікер самостійно? Якщо ні, то ви приємно здивуєтеся, наскільки це просто. Все, що знадобиться – це кава, скляна ємність з кришкою і кілька додаткових інгредієнтів, які, можливо, вже є на вашій кухні.
Кавовий лікер на горілці
Фото: chowhound.com
Інгредієнти:
- 2 склянки води
- 2-3 склянки цукру
- 3/4 склянки хорошої розчинної кави
- 2 склянки горілки
- 1-2 стручка ванілі, розрізаних вздовж навпіл
Рецепт приготування:
1. Доведіть 2 склянки води до кипіння в каструлі з товстим дном. Додайте цукор і каву. Зменшіть вогонь до дуже низького. Готуйте, помішуючи, поки цукор і кава не розчиняться. Зніміть з плити. Дайте постояти до повного охолодження (приблизно 1 годину).
2. Вмішайте горілку в кавовий сироп. Перелийте в більшу банку. Вишкребіть насіння із стручків ванілі. Додайте половинки ванільних стручків у банку, перемішайте і накрийте кришкою.
3. Дайте лікеру настоятися за кімнатної температури від 3 до 6 тижнів. Викиньте стручки ванілі перед подачею.
Швидкий кавовий лікер на ромі
Фото: Marcia Simmons
Інгредієнти:
- 1/4 склянки кави дрібного помелу
- 2 1/4 склянки води
- 1 стакан коричневого або білого цукру
- 1 стручок ванілі
- 1 1/2 склянки світлого рому
Рецепт приготування:
1. Насипте кави в скляну банку з кришкою. Влийте 1 1/4 склянки чистої холодної води, закрийте кришкою і енергійно струсіть. Поставте суміш в холодильник на 12 годин.
2. Процідіть через кавовий фільтр в іншу скляну банку з кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Змішайте цукор і 1 склянку води в каструлі і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте сиропу охолонути до кімнатної температури.
4. Додайте охолоджений сироп, ваніль і ром в скляну банку з кавою. Дайте цій суміші настоятися протягом 3 днів, потім видаліть стручок ванілі і перелийте лікер в пляшку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійсткого лимончелло і розповідали, як приготувать домашній "Бейліс".
Дивіться відео, як зробити справжній коньяк: