Головна Сьогодні

Кому не можна їсти гарбуз

Дізнайтеся, коли від цього продукту краще відмовитися

Восени починається сезон гарбуза. Фото: photoroyalty/Freepik
Восени починається сезон гарбуза.
Фото: photoroyalty/Freepik

Гарбуз – це дієтичний овоч, який відрізняється багатим хімічним складом і широко використовується в народній медицині. Але, незважаючи на те, що гарбуз корисний для більшості людей, існують і протипоказання для його вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Гарбуз підвищує потенцію, а його насіння лікує простатит
  • Гарбуз не варто їсти людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки;
  • Цей овоч має олужнювальні властивості і пригнічує кисле середовище, що небезпечно для тих, хто страждає від гастриту із зниженою кислотністю;
  • Гарбуз належить до продуктів з високим глікемічним індексом і може викликати раптові скачки рівня цукру в крові. Тому він протипоказаний людям з тяжкою формою цукрового діабету;
  • Фахівці не рекомендують вживати гарбуз при кишкових кольках і алергії;
  • Гарбузовим насінням також не варто захоплюватися. Воно містить велику кількість саліцилової кислоти, яка здатна викликати загострення гастриту і призвести до руйнування зубної емалі. Після його вживання медики радять прополоскати рот водою. Крім цього, насіння досить калорійне, що призводить до набору зайвої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як в Київському зоопарку відбулися дні гарбуза

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь