Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Червоне вино і шоколад покращують пам'ять

Але це твердження поки перебуває на рівні гіпотези

Фото: dkvartal.ru
Фото: dkvartal.ru

Дослідження, опубліковане в журналі Нейронаука, свідчить про те, що ресвератрол – речовина що входить до складу червоного вина і чорного шоколаду, надає позитивний ефект на пам'ять і когнітивні здібності, повідомляє "Ортодокс".

Раніше вчені отримували свідчення того, що ресвератрол надає омолоджуючу дію, нове ж дослідження дозволило встановити, що ця речовина покращує функції запам'ятовування в будь-якому віці.

У процесі експерименту, в якому брали участь добровольці страждають від зайвої ваги, які брали протягом півроку високі дози ресвератрола, було зафіксовано значне поліпшення роботи короткочасної пам'яті у випробовуваних в порівнянні з контрольною групою.

Додаткові аналізи показали, що у цих людей, в зонах мозку, відповідальних за пам'ять, утворилося значно більше зв'язків між нейронами. Дослідники вважають, що регулярне вживання ресвератрола може створювати гарний захист когнітивних функцій у літніх людей.

Але це твердження поки перебуває на рівні гіпотези, щоб гарантовано довести благотворний вплив ресвератрола на розумові процеси будуть потрібні додаткові, значно масштабніші дослідження цієї речовини.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів