Лімончелло: як приготувати знаменитий італійський лікер

7 Грудня 2017, 11:04

Швидкий рецепт лімончелло на горілці

<p style="text-align: justify;">Лімончелло готується з лимонних кірок Фото: StyleWe Blog</p>
Лімончелло готується з лимонних кірок Фото: StyleWe Blog

У класичний рецепт лімончелло входять лише чотири інгредієнти: спирт, вода, лимонна цедра і цукор. Лікер випускається методом настоювання лимонної шкірки, тому в готовому напої міститься велика кількість вітаміну C.

Для виробництва справжнього італійського лімончелло використовується місцевий сорт лимонів, який називається Овал Сорренто. Їх шкірка дуже ароматна за рахунок високого вмісту ефірних олій.

А знаменитий британський шеф-кухар Джеймі Олівер радить вибирати для приготування напою лимони Амальфі. Це великі плоди з горбистою шкіркою насиченого жовтого кольору.

Лімончелло на горілці

Складові:

  • 10 лимонів
  • 1 (750 мл) пляшка горілки
  • 3 1/2 склянки води
  • 2 1/2 чашки цукру

Рецепт приготування:

  1. Лимони добре помийте і обсушіть.
  2. За допомогою овочечистки зніміть шкірку з лимонів довгими смужками. Використовуючи невеликий гострий ніж, обріжте і викинете білу частину лимонних кірок. Якщо цього не зробити, готовий лікер буде гірчити.
  3. Помістіть смужки лимонної цедри у великий глек. Влийте горілку і накрийте пластиковою плівкою. Настоюйте протягом 4 днів при кімнатній температурі.
  4. Перемішайте воду і цукор у великій каструлі на середньому вогні. Нагрівайте, поки цукор не розчиниться, близько 5 хвилин. Остудіть.
  5. Додайте цукровий сироп в горілчану суміш. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.
  6. Готовий лікер процідіть, лимонні кірки викинете.
  7. Перелийте лімончелло в пляшки. Закупорте пляшки і відправте в холодильник мінімум на 4 години.
  8. Приготований за цим рецептом лікер буде зберігатися близько місяця.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як радіти життю по-італійськи і при цьому зберегти здоров'я.

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...