У чому секрет складного і розкішного, з точки зору кулінарії, сніданку? У тому, що він готується з вечора! Сьогодні в меню – єгипетський сніданок фул медамес. Він являє собою варені на повільному вогні боби, які можуть бути приправлені часником, лимонним соком і оливковою олією. Завдяки дешевизні і поживності інгредієнтів, фул з давніх-давен є важливою частиною раціону простого населення арабських країн.
Як приготувати фул медамес
1. Поставити сотейник на вогонь і налити рослинне масло. Поки воно нагрівається, нарізати кубиками моркву і цибулю. Додати овочі в сотейник і злегка їх припустити. Покласти в центр один цілий томат. Всипати боби і сочевицю. Потім додати нарізаний слайсами часник.
2. Влити стільки води, щоб вона повністю покривала овочі. Накрити сотейник кришкою і готувати на слабкому вогні протягом 6 годин. Готову страву посолити і приправити за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Приготувати чіпси на гарнір. Розрізати лаваш на шматочки і злегка підсмажити його на сковороді з рослинним маслом.
4. Викласти на тарілку бобову суміш по колу. У центр покласти тушкований томат. Прикрасити чіпсами і рубаною зеленою цибулею.
На замітку: завдяки високому вмісту клітковини боби і сочевиця допомагають схуднути.
Нагадаємо, раніше ми ділились рецептом корисної вівсяної каші, яку можна приготувати в піст.