Масляна-2018: як приготувати млинці "Сюзетт"

6 Лютого 2018, 14:06

Масляна 2018 року пройде з 12 по 18 лютого. Пропонуємо приготувати смачні млинці з апельсиновим соусом

<p style="text-align: justify;">Млинці "Сюзетт". Фото: pixabay.com</p>
Млинці "Сюзетт". Фото: pixabay.com

Тонкі млинці "Сюзетт" – один з найвідоміших десертів французької кухні. Вони становлять собою виграшну комбінацію найтонших крепів і освіжаючого цитрусового соусу. Про винахід цього рецепту ходить безліч легенд і романтичних історій. У ресторані млинці "Сюзетт" найчастіше готуються на очах у відвідувача.

Млинці "Сюзетт"

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 2 великих яйця
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 300 мл молока
  • 2 ст. л. світлого пива (за бажанням)

Для соусу:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г білого або світло-коричневого цукру
  • сік 2-3 великих апельсинів
  • 2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсина
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 3 столових ложки апельсинового лікеру
  • 2 ст. л. коньяку

Рецепт приготування:

1. Покладіть борошно, цукор та дрібку солі у велику миску. Зробіть лунку в центрі, додайте яйця, масло і 2 ст. л. молока. Збийте вінчиком до отримання однорідної маси. Повільно влийте молоко, помішуючи, щоб вийшло гладке тісто без грудочок. Наприкінці додайте пиво.

2. Розігрійте маленьку млинцеву сковороду і посмажте на ній тонкі млинці. Складайте готові крепи на тарілку. Щоб вони не охололи, прикрийте їх фольгою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Для соусу нагрійте вершкове масло і цукор в глибокій сковороді. Суміш повинна пустити бульбашки і придбати золотистий відтінок. Налийте апельсиновий сік і додайте натерту цедру. Варіть суміш протягом ще 3-4 хвилин, поки вона не почне злегка згущуватися. Додайте лікер і коньяк, прогрійте протягом декількох секунд і зменшіть вогонь.

4. Покладіть до сковороди з соусом один млинець. Рідина повинна його повністю покривати. Потім за допомогою лопатки складіть млинець навпіл і ще раз навпіл. Притримуючи трикутник, що вийшов, скраю, нахиліть сковороду так, щоб сироп стік в протилежну сторону. Викладіть млинець на підігріту тарілку. Проробіть цю процедуру з усіма млинцями, полийте сиропом.

На замітку: Можна скропити млинці ще раз лікером і зафламбірувати (тобто підпалити алкоголь – виглядає дуже ефектно).

5. Подавайте млинці "Сюзетт" разом з кулькою морозива.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердець на День святого Валентина.

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом:

Ви зараз переглядаєте новину "Масляна-2018: як приготувати млинці "Сюзетт"". Інші Статті про Food&Wellness дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Загрузка...