Мед, фруктовий сік, а також кукурудзяний сироп можуть бути шкідливі для здоров'я, якщо зловживати цими продуктами. Інформація, що міститься в них фруктоза збільшує ризик набору ваги, судинних захворювань і пошкодження печінки сильніше, ніж глюкоза, пише MedDaily.ru.
Вчені перевірили ефект, який надають ці два типи цукру на метаболізм і судини, в експерименті на лабораторних щурах.
Протягом восьми тижнів тваринам давали разом з їжею розчин глюкози (продукту розщеплення вуглеводів) або фруктози, яка міститься у фруктах і фруктових соках. Контрольна група щурів отримувала звичайну питну воду.
Як показали подальші спостереження, обидві групи щурів, які отримували підсолоджені розчини, споживали більше калорій в порівнянні з контрольною групою.
При цьому тільки у представників "фруктозно" групи спостерігалося значне збільшення маси тіла. Крім того, у них відзначалося підвищення рівня тригліцеридів, ваги печінки, а також зменшення спалювання жиру в печінці (це є фактором ризику жирового гепатозу печінки). Також у них погано розслаблялася аорта, що може впливати на кров'яний тиск.
Раніше вчені встановили, кому треба пити буряковий сік.
Читайте також:
- Вчені з'ясували, в якому віці люди втрачають форму
- Як вивести воду з організму: прості поради медиків
- Вчені назвали помилкові факти про здоров'я, яким ми віримо
- Лікарі назвали найкориснішу позу для сну
- Старече слабоумство лікуватимуть спалахами світла
- Вчені розповіли, як не постаріти завчасно
- Вчені розповіли про незвичайні властивості нової формули бетону
- Осінні продукти, про користь яких потрібно знати
- Вчені з'ясували, як багато їсти і не товстіти