Сливи – фрукт смачний і дуже доступний, але перед тим як їх їсти, потрібно знати деякі факти, передає "Ортодокс".
Різновидів слив дуже багато, і всі вони по-своєму корисні, але і всі мають протипоказання. Головна властивість сливи – вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту, добре впливає на кишечник, сприяє видаленню "поганого" холестерину. У ній багато вітамінів і мікроелементів, а також харчових волокон.
Найбільше в сливі вітаміну Р, що добре позначається на тиску і судинах. Кумарин, який є в цьому фрукті, перешкоджає утворенню тромбів.
Але є у сливи і протипоказання, вона не підходить діабетикам. Якщо ви страждаєте від подагри, жовчнокам'яної і подібних хвороб, від вживання слив варто утриматися. Дітям цей фрукт теж не дуже підходить, для них це важка їжа.
Читайте також:
- Переворот в дієтології: цей калорійний продукт насправді допомагає скинути вагу
- Вчені розкрили проривний метод збереження гарного настрою
- Розкопки в центрі Тернополя шокували археологів
- Апатія веде до передчасної смерті – нідерландські вчені
- Від відеоігор всихає мозок – нове дослідження вчених
- Екстремальна спека вкрай небезпечна для вагітних і для майбутніх дітей
- Перфекціонізм може призвести до самогубства – вчені
- В Аргентині знайшли останки найбільшого в світі динозавра
- Відео: вчені навчилися відновлювати нервові клітини одним дотиком