Натуральні свіжовичавлені соки з фруктів і овочів, безумовно, роблять благотворний вплив на здоров'я людини. Вони насичують організм корисними мікроелементами, солями і вітамінами, активізують обмін речовин і сприяють оновленню всіх тканин і клітин.
Так, багато хто воліє пити апельсиновий сік на сніданок. Проте всі ці корисні властивості будуть перекреслені і зведені нанівець, якщо пити соки неправильно і в невідповідний для цього час.
Для людей з нормальною і зниженою кислотністю шлунка слід пити свіжовичавлені соки за 30-40 хвилин до основного прийому їжі для максимального засвоєння всіх вітамінів і мінералів. Тим, у кого підвищена кислотність шлунка, рекомендується вживати соки тільки через 1,5 години після їжі.
Не рекомендується пити натуральні фруктові соки під час і відразу після прийому їжі, оскільки це може викликати процеси бродіння в кишечнику.
Тому, якщо не дотримуватися цих простих правил, вживання натуральних соків може бути не тільки марним, але і шкідливим для здоров'я.
Читайте також:
- ТОП 7 порад про сніданок, який допоможе схуднути
- Як позбутися печії під час вагітності
- Як правильно харчуватися в офісі: головні поради
- До прискореного старіння може призвести сіль
- Як врятувати ШКТ і схуднути при хронічному захворюванні
- Дієтологи розповіли, чому не можна їсти холодну їжу
- Дієта 5 столових ложок: як їсти що завгодно і худнути
- Що їсти перед сном, щоб не товстішати