Новий фуд-тренд: суперпишні японські оладки

Цей смачний десерт можна приготувати на власній кухні

В Японії з'явився новий кулінарний тренд – суперпишні оладки, або хоткейки. Вони схожі на маленькі суфле: ніжні всередині та хрусткі зовні.

Незвичайні млинці придумали в одному з кафе Токіо, де за ними як і раніше вишиковуються цілодобові черги. Зараз таких закладів уже не злічити, але людям як і раніше доводиться чекати, щоб спробувати новий десерт. Так, в одне токійське кафе, де оладки готує єдиний кухар, можна потрапити тільки за номерками, які видають особисто або в Твіттері. А в іншому закладі роблять тільки 90 порцій хоткейків на день.

Реклама

Франшиза на пишні оладки поширилася по всій Японії, а вдома господині намагаються приготувати самостійно. Щоб оладки вийшли повітряними, в тісто додають добре збиті білки. У рецептах можна часто зустріти рікотту, маскарпоне і навіть майонез. Оладки печуть на сковороді в кулінарних кільцях, часто накриваючи кришкою.

Рецепт хоткейків на молоці

Інгредієнти на 8 штук:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 1/4 склянки молока
  • 4 столові ложки розтопленого масла кімнатної температури
  • 1/2 чайної ложки екстракту ванілі
  • 1 великий яєчний жовток плюс 3 великих яєчних білка
  • антипригарний спрей
  • Кленовий сироп і масло для подачі

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для японських млинців вам знадобляться чотири кільцеві форми діаметром 7.5 см і заввишки 5 см.
  2. Перемішайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. Окремо з'єднайте молоко, розтоплене масло, ванільний екстракт і яєчний жовток.
  3. Збийте яєчні білки міксером до появи жорстких піків.
  4. Перемішайте молочну і борошняну суміші. У кілька прийомів додайте збиті білки, кожен раз акуратно перемішуючи.
  5. Злегка збризніть формочки кулінарним спреєм.
  6. Нагрійте велику антипригарну сковороду на середньому вогні. Покладіть на сковороду форми і додайте в кожну по 1/2 склянки тесту (воно повинно заповнювати кожне кільце приблизно наполовину).
  7. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте, поки тісто не підніметься до верху форми і не підрум'яниться на дні, близько 5 хвилин. Відокремте форми від сковорідки з допомогою кухонної лопатки.
  8. Використовуючи щипці, акуратно переверніть формочки. Знову накрийте і готуйте до золотистого кольору, ще 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і зніміть формочки. Повторіть з рештою тестом.

Подавайте японські оладки відразу ж після приготування разом з вершковим маслом і кленовим сиропом.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писав, як приготувати низькокалорійні оладки з цільнозернового борошна.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти