Гостра їжа продовжує життя

Рівень смертності у людей, які кілька разів на тиждень вживали гострі страви, виявився на 14% нижчим

У нинішній час вже ніхто не ставить під сумнів важливість харчування для тривалості життя людини. На даний момент ведеться величезна кількість досліджень з приводу того, яким саме чином правильне харчування впливає на організм, але чіткої й однозначної відповіді поки немає, пише hochu.ua.

У журналі British Medical Journal були опубліковані результати китайських вчених, які вивчали вплив гострого перцю на здоров'я людей і тривалість життя. Протягом 7 років люди, які брали участь в експерименті, кілька разів на тиждень вживали в їжу гостро приправлені страви. У результаті показники рівня смертності у них, в порівнянні з контрольною групою, знизилися на 14%. Це дало привід висунути гіпотезу, що отриманого ефекту досягли завдяки капсаїцину – одному з найважливіших складових перцю чилі.

Реклама

У даному дослідженні взяли участь 487 000 чоловіків і жінок у віці від 30 до 79 років, що живуть у 10 регіонах Китаю. Перед тим як взяти участь в експерименті, кожного учасника ретельно досліджували. Допускалися тільки ті, які були визнані здоровими, без натяку на онкологію або проблеми з серцем. Також учасники повідомили про свої кулінарні пристрасті і розповіли, наскільки часто гострі страви подаються у них вдома. В облік також бралися освіта, професія, дохід, захоплення спортом і наявність або відсутність шкідливих звичок. Часто учасники експерименту піддавалися вибірковій перевірці, щоб переконатися в правдивості споконвічних даних.

У підсумку з'явилися результати, які говорять багато про що. Протягом 7 років померли 20224 людини. Ризик смерті у тих, хто 3 дні на тиждень вживав гостру їжу, в порівнянні з тими, хто їв гострі страви рідше, ніж 1 раз на тиждень, був нижчим на 14%. У тих учасників експерименту, які гостро приправляли страви 1-2 рази на тиждень, ризик знижувався на 10%. На показники стать учасників практично не вплинув. Більш вираженими стали результати тих людей, хто частіше вживав свіжий перець чилі, а не сушений, оскільки у свіжих перцях капсаїцину значно більше.

Треба сказати, що отримані результати не закликають всіх терміново перейти на гостру їжу, оскільки треба пам'ятати і про особливості китайської національної кухні. Швидше за все, для інших народів результати цього ж дослідження будуть іншими. Тим не менш, задуматися про своє правильне харчування варто кожному, адже від цього безпосередньо залежить тривалість життя.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти