Більшість з нас зберігає яйця на бокових дверцятах холодильника, там є зазвичай спеціальний відділ. Однак вчені вважають, що так зберігати яйця не можна.
Британський експерт з вибору та зберігання продуктів харчування Влатка Лейк розповіла, що якщо зберігати яйця в бокових дверцятах холодильника, вони зіпсуються швидше, ніж закінчиться їхній термін придатності.
Це пояснюється тим, що яйця будуть перебувати в умовах постійно мінливої температури через те, що відкриваються і закриваються дверцята.
Експерт радить зберігати яйця в їх магазинній упаковці (якщо вона картонна) на середній полиці холодильника. При цьому потрібно тримати яйця подалі від будь-яких продуктів, які мають сильний запах. Адже шкаралупа має пористу структуру і яйця легко вбирають в себе все сильні запахи, що може негативно позначитися на їх смакових якостях.
А щоб уникнути ймовірного зараження яєць, лоток з ними і сире м'ясо потрібно тримати в максимально віддалених один від одного місцях холодильника.
Нагадаємо, раніше ми писали про головні помилки зберігання продуктів в холодильнику. Також слід пам'ятати, що від місця на полицях залежить, скільки їжа залишатиметься свіжою.
Крім цього, сайт "Сегодня" повідомляв, чому не можна їсти яєчню на сніданок.