Панна котта – це знаменитий італійський десерт з вершків, який зазвичай подають разом c ягодами, фруктами і солодким соусом. Якісна панна котта має оксамитову текстуру і тане в роті.
Існує два варіанти її приготування: в стаканчиках і в спеціальних формочках. У цій статті ми розповімо, як витягти десерт з формочок, не пошкодивши його ніжну текстуру.
Фото: taste.com.au
Отже, щоб перекласти панну котту на сервірувальну тарілку, потрібно зробити наступне:
Крок 1:
Занурте формочки з панна коттою, по одній за раз, у термостійку миску, наполовину заповнену гарячою водою. Залиште на 5 секунд.
Крок 2:
Переверніть формочку з десертом на сервірувальну тарілку. Візьміться великими пальцями за верх форми. Рештою пальців візьміться за тарілку. Злегка струсіть, щоб желе відокремилося від стінок.
Крок 3:
Обережно зніміть формочку. Якщо вона все ще злегка прилипає, повторіть процес. Готово! Тепер ви можете прикрасити десерт на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про кондитера, який створює неймовірні десерти з квітковим декором.
Дивіться відео про найдорожчі десерти світу: