Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Простий спосіб скоротити ризик розвитку інфаркту

Група фахівців здійснила комплекс лабораторних випробувань і спостережень, завдяки яким експерти довели ефективність вітаміну С у боротьбі з інфарктом

Фото з архіву "Сегодня"
Фото з архіву "Сегодня"

За словами авторів проектів, всі давно знають про користь фруктів і овочів для здоров'я людини, пише "Ортодокс".

Однак, нещодавно реалізовані експерименти показали, що вітамін С допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб і передчасної смерті. Більш детальна інформація опублікована в одному з американських журналів клінічного харчування.

В ході проведення спостережень лікарі задіяли відомості про 100 тисяч данців. Як заявили представники з університету Копенгагена, їм вдалося довести, що наявність у щоденному раціоні харчування фруктів і овочів позитивно впливає на ймовірність появи складних захворювань. Під час реалізації дослідів фахівці аналізували ДНК респондентів, а також продукти, які використовували добровольці.

Камілла Кобулески, провідний аспірант кафедри клінічної біохімії, повідомила, що вживання вітаміну С скорочує ризик розвитку інфаркту на 15%. Крім того, у любителів екзотичних інгредієнтів зменшується ймовірність передчасної смерті.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів