П'ять способів зберегти корисні речовини в продуктах

Щоб їжа приносила максимум користі для здоров'я, скористайтеся цими хитрощами

Навіть найкращі продукти харчування втратять свої корисні якості, якщо їх неправильно приготувати. Ділимося секретами: які продукти в якому вигляді корисніші?

Відварені овочі: краще в мікрохвильовці

Реклама

Чим меншу кількість часу овочі піддаються термічній обробці, , тим більше корисних речовин і вітамінів вони зберігають. А найшвидший спосіб відварити їх – це помістити до мікрохвильової печі. Наступного разу, відварюючи овочі на вінегрет, помістіть їх до скляної каструльки, налийте трохи – близько двох столових ложок – води і поставте до мікрохвильової печі.

Капуста: краще в сирому вигляді

Чи знаєте ви, що капуста втрачає до 90% вітаміну С, коли ми її обробляємо термічно? Тому намагайтеся вживати її в сирому вигляді, роблячи з неї салати. Якщо сира капуста не подобається вам через свою жорсткість, додайте до салату авокадо і заправте його оливковою олією.

Реклама

Кеш’ю: краще смажені

Кеш’ю, та й інші горіхи, корисніше всього вживати в смаженому вигляді. Справа в тому, що обсмажування допомагає вивільнити поживні речовини і антиоксиданти, що містяться в горіхах. Обсмажувати їх необхідно при температурі 260 градусів близько 30 хвилин, час від часу помішуючи.

Помідори: краще у вигляді пасти

Реклама

Дослідження показало, що томатна паста містить вдвічі більше лікопіну – речовини, яка бореться з хворобами серця і онкологією, – ніж сирі помідори. Справа в тому, що теплова обробка вивільняє лікопін з волокон томатів. Якщо ви не дуже довіряєте магазинній томатній пасті, приготуйте її самі. Для цього необхідно перекрутити на м'ясорубці помідори і поставити їх варитися на повільний вогонь. Час від часу помішуйте пасту – вона буде готова тоді, коли стане густіти і придбає насичений червоний колір.

Батат: краще сушений

Батат – або, як його ще називають, солодка картопля – дуже корисний для організму продукт. Він має цілющі властивості і рекомендований людям, які страждають на діабет. Батат регулює рівень цукру в крові. Його можна вживати у відвареному, смаженому, тушкованому вигляді, можна і сушити на зразок чіпсів. Так ось: сушений батат, як показали дослідження, найкорисніший для організму.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як правильно використовувати алкоголь в кулінарії.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбивання м'яса:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти