Запечена фарширована картопля- це універсальна страва, яку можна приготувати з абсолютно різними начинками. Ми пропонуємо вам зимовий варіант з беконом, сметаною і сиром.
Фарширована картопля з беконом
Інгредієнти:
- 4 середні картоплини для запікання
- 1/4 склянки вершкового масла, нарізаного кубиками
- 1 стакан (225 г) сметани
- 1 стакан (115) сиру чеддер
- 4 смужки бекону
- 3-4 стебла зеленої цибулі
- Сіль, перець
Рецепт приготування:
- Картоплю добре помити, обсушити і загорнути у фольгу. Покласти на деко і запікати при 200 С протягом 1 години або до готовності. Дати трохи охолонути. Зменшити нагрів до 180 С.
- Бекон підсмажити до золотистого кольору і нарізати дрібними кубиками
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепти в духовці: картопля з грибами по-селянськи. - Розрізати кожну картоплину навпіл. Акуратно витягнути чайною ложкою м'якоть, щоб вийшли "човники".
- У великій мисці змішати картопляну м'якоть з маслом. Додати сметану, тертий сир, бекон, нарізану цибулю і спеції. Перемішати і наповнити цією сумішшю картоплю.
- Викласти на деко і запікати ще 30-35 хвилин. За цей час начинка повинна підрум'янитися.
- Подавати фаршировану картоплю гарячею.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом піци з картопляного тіста. Ми також розповідали, як запекти в духовці м'ясо з картоплею і сиром.
Дивіться відео, як приготувати іспанську картопляну тортилью: