Рецепти на Новий рік-2018: ТОП-5 простих м'ясних страв

М'ясні страви на Новий рік – один з головних пунктів святкового меню

М'ясні страви на новорічному столі символізують благополуччя і достаток. А хгосподиня 2018 року – Собака – просто обожнює м'ясо, і буде вам вдячна за щедрий стіл. Пропонуємо п'ять рецептів м'ясних страв, які дуже просто приготувати. А результатом будуть задоволені всі: і ви, і ваші гості.

Ніжна курка з соусом песто

chicken-steak_1203-8377

Реклама

Фото: freepik.com

М'ясо за цим рецептом виходить м'яким, дуже соковитим, з хрусткою скоринкою.

Складові:

Реклама
  • одна куряча грудка;
  • 150 г грудинки або бекону (свіжих);
  • 80 г твердого сиру;
  • сіль за смаком;
  • 40 г соусу песто.

Рецепт приготування:

  1. Жароміцну форму змащуємо олією і на один її бортик викладаємо тонкі й довгі смужки бекону або грудинки.
  2. На ті стрічки, які лежать на дні форми, викладаємо курячу грудку і солимо її.
  3. Робимо надріз посередині курячої грудки, заповнюємо його соусом песто.
  4. Зверху на м'ясо натираємо на дрібній тертці сир.
  5. Загортаємо в смужки грудинки або бекону.
  6. Відправляємо форму з куркою на 25-35 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
  7. Викладаємо м'ясо на блюдо, розрізаємо на порційні шматочки.
  8. Прикрашаємо гілочками м'яти і подаємо на стіл.

Запечена куряча грудка

roast-chicken-wings_1205-1893

Фото: freepik.com

Реклама

Це проста, смачна і бюджетна страва виходить неймовірно ошатною.

Складові:

  • куряча грудка;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • одна чайна ложка сушеної меленої паприки;
  • одна чайна ложка сушеного часнику;
  • дві столові ложки домашнього майонезу або сметани;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. У невелику миску викладаємо дві столові ложки майонезу або сметани, додаємо сіль за смаком і все спеції: мелену червону паприку, сушений часник і хмелі-сунелі.
  2. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин.
  3. Курячі грудки ретельно промиваємо, знімаємо шкірку. Кісточки виймати не будемо. Робимо по три глибоких надрізу гострим ножем з кожного боку.
  4. Рясно промазуємо грудку з усіх боків підготовленим соусом.
  5. Прибираємо м'ясо в звичайний пакет, зав'язуємо його і прибираємо в холодильник. Мінімум на 8 годин (можна довше).
  6. Добре промариноване м'ясо виймаємо з пакета, перекладаємо у жароміцну форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
  7. Потім нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще 25-35 хвилин.
  8. Подаємо на стіл зі свіжими овочами, або у вигляді холодної закуски, розрізавши на тонкі скибочки.

Шашлик, запечений в духовці

shish-kebab-and-rosemary-on-plate_23-2147717062

Фото: freepik.com

Для приготування шашлику найкраще підходить свиняча шия.

Складові:

  • два кілограми м'якоті свинини;
  • 7-8 великих головок ріпчастої цибулі;
  • половина чайної ложки цукрового піску;
  • сіль за смаком;
  • 4 столові ложки 9% оцту;
  • спеції для шашлику – за смаком;
  • половина склянки води.

Рецепт приготування:

  1. М'якоть свинини нарізаємо на шматочки середнього розміру, промиваємо і викладаємо в миску.
  2. Додаємо за смаком сіль і спеції для шашлику. Все ретельно перемішуємо руками, щоб спеції потрапили на кожен шматочок.
  3. Всю цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
  4. Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо в м'ясо. Ще раз добре перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік.
  5. Решту головок ріпчастої цибулі нарізаємо не надто тонкими кільцями і складаємо в миску.
  6. У цибулю відправляємо цукровий пісок, вливаємо оцет і воду. Акуратно, намагаючись не поламати кільця цибулі, перемішуємо руками.
  7. І цибулю, і м'ясо залишаємо на дві години маринуватися.
  8. У рукав для запікання викладаємо тонким шаром цибулю, а на нього – шматочки м'яса.
  9. Зав'язуємо і в декількох місцях робимо проколи голкою.
  10. Відправляємо лист з м'ясом в духовку, розігріту до 200 градусів, на півтори години.
  11. Потім пакет знімаємо, викладаємо м'ясо на блюдо і подаємо на стіл

Куряча ковбаса шматочками

circular-meat-piece-on-top-of-lettuce-and-bread_1220-599

Фото: freepik.com

Апетитна домашня ковбаса з курятини з часником і спеціями.

Складові:

  • 900 г курячого філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г желатину;
  • 50 мл оливкової олії;
  • будь-які спеції і сушена зелень – за смаком;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Курячі грудки нарізаємо шматочками середнього розміру, промиваємо м'ясо і перекладаємо його в глибоку миску.
  2. Солимо і перчимо до смаку, додаємо пропущений через прес часник, спеції і желатин.
  3. Вливаємо оливкову олію і ретельно перемішуємо.
  4. Отриману масу перекладаємо в пакет для запікання.
  5. Відправляємо форму з м'ясом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50 хвилин.
  6. Потім, разом з пакетом, перекладаємо в обрізану пластикову пляшку (для додання форми). Добре утрамбовуємо (можна денцем склянки).
  7. Після того, як м'ясо трохи охолоне, прибираємо всю конструкцію в холодильник, мінімум на 6 годин.
  8. Виймаємо ковбасу з пляшки, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.

Пастрома з курячого філе

roasted-chicken-recipe-2

Фото: Jennifer Cooks

Пастрома з курки виходить дуже смачною, соковитою і ніжною. А насичений аромат спецій просто зводить з розуму.

Складові:

  • 700 г курячого філе;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • одна чайна ложка меленої солодкої паприки;
  • одна чайна ложка сушеного часнику;
  • одна чайна ложка солі;
  • 30 мл соняшникової олії без запаху;
  • улюблені спеції для курки – за бажанням.

Рецепт приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо всі спеції: хмелі-сунелі, мелену солодку паприку, сушений часник.
  2. Додаємо сіль і заливаємо все рослинним маслом.
  3. У посуд побільше викладаємо курячу грудку (разом із шкіркою), ретельно промиту.
  4. Поливаємо курку ароматною сумішшю і ретельно втираємо її руками в м'ясо з усіх боків.
  5. Ми залишаємо м'ясо на 30 хвилин маринуватися.
  6. Лист застилаємо фольгою, робимо з неї імпровізовані бортики (щоб сік не витікав).
  7. Викладаємо на фольгу курку і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів, на 12 хвилин.
  8. Потім духовку вимикаємо і не відкриваємо її 4-6 годин.
  9. М'ясу даємо охолонути і подаємо на стіл як холодну закуску.

Нагадаємо, раніше ми ділилися традиційними рецептами салатів на Новий рік

Дивіться відео, як уникнути отруєння в ніч з 31 грудня на 1 січня:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти