М'ясні страви на новорічному столі символізують благополуччя і достаток. А хгосподиня 2018 року – Собака – просто обожнює м'ясо, і буде вам вдячна за щедрий стіл. Пропонуємо п'ять рецептів м'ясних страв, які дуже просто приготувати. А результатом будуть задоволені всі: і ви, і ваші гості.
Ніжна курка з соусом песто
Фото: freepik.com
М'ясо за цим рецептом виходить м'яким, дуже соковитим, з хрусткою скоринкою.
Складові:
- одна куряча грудка;
- 150 г грудинки або бекону (свіжих);
- 80 г твердого сиру;
- сіль за смаком;
- 40 г соусу песто.
Рецепт приготування:
- Жароміцну форму змащуємо олією і на один її бортик викладаємо тонкі й довгі смужки бекону або грудинки.
- На ті стрічки, які лежать на дні форми, викладаємо курячу грудку і солимо її.
- Робимо надріз посередині курячої грудки, заповнюємо його соусом песто.
- Зверху на м'ясо натираємо на дрібній тертці сир.
- Загортаємо в смужки грудинки або бекону.
- Відправляємо форму з куркою на 25-35 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Викладаємо м'ясо на блюдо, розрізаємо на порційні шматочки.
- Прикрашаємо гілочками м'яти і подаємо на стіл.
Запечена куряча грудка
Фото: freepik.com
Це проста, смачна і бюджетна страва виходить неймовірно ошатною.
Складові:
- куряча грудка;
- одна чайна ложка хмелі-сунелі;
- одна чайна ложка сушеної меленої паприки;
- одна чайна ложка сушеного часнику;
- дві столові ложки домашнього майонезу або сметани;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
- У невелику миску викладаємо дві столові ложки майонезу або сметани, додаємо сіль за смаком і все спеції: мелену червону паприку, сушений часник і хмелі-сунелі.
- Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин.
- Курячі грудки ретельно промиваємо, знімаємо шкірку. Кісточки виймати не будемо. Робимо по три глибоких надрізу гострим ножем з кожного боку.
- Рясно промазуємо грудку з усіх боків підготовленим соусом.
- Прибираємо м'ясо в звичайний пакет, зав'язуємо його і прибираємо в холодильник. Мінімум на 8 годин (можна довше).
- Добре промариноване м'ясо виймаємо з пакета, перекладаємо у жароміцну форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
- Потім нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще 25-35 хвилин.
- Подаємо на стіл зі свіжими овочами, або у вигляді холодної закуски, розрізавши на тонкі скибочки.
Шашлик, запечений в духовці
Фото: freepik.com
Для приготування шашлику найкраще підходить свиняча шия.
Складові:
- два кілограми м'якоті свинини;
- 7-8 великих головок ріпчастої цибулі;
- половина чайної ложки цукрового піску;
- сіль за смаком;
- 4 столові ложки 9% оцту;
- спеції для шашлику – за смаком;
- половина склянки води.
Рецепт приготування:
- М'якоть свинини нарізаємо на шматочки середнього розміру, промиваємо і викладаємо в миску.
- Додаємо за смаком сіль і спеції для шашлику. Все ретельно перемішуємо руками, щоб спеції потрапили на кожен шматочок.
- Всю цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
- Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо в м'ясо. Ще раз добре перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік.
- Решту головок ріпчастої цибулі нарізаємо не надто тонкими кільцями і складаємо в миску.
- У цибулю відправляємо цукровий пісок, вливаємо оцет і воду. Акуратно, намагаючись не поламати кільця цибулі, перемішуємо руками.
- І цибулю, і м'ясо залишаємо на дві години маринуватися.
- У рукав для запікання викладаємо тонким шаром цибулю, а на нього – шматочки м'яса.
- Зав'язуємо і в декількох місцях робимо проколи голкою.
- Відправляємо лист з м'ясом в духовку, розігріту до 200 градусів, на півтори години.
- Потім пакет знімаємо, викладаємо м'ясо на блюдо і подаємо на стіл
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Куряча ковбаса шматочками
Фото: freepik.com
Апетитна домашня ковбаса з курятини з часником і спеціями.
Складові:
- 900 г курячого філе;
- 3 зубчики часнику;
- 30 г желатину;
- 50 мл оливкової олії;
- будь-які спеції і сушена зелень – за смаком;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
- Курячі грудки нарізаємо шматочками середнього розміру, промиваємо м'ясо і перекладаємо його в глибоку миску.
- Солимо і перчимо до смаку, додаємо пропущений через прес часник, спеції і желатин.
- Вливаємо оливкову олію і ретельно перемішуємо.
- Отриману масу перекладаємо в пакет для запікання.
- Відправляємо форму з м'ясом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50 хвилин.
- Потім, разом з пакетом, перекладаємо в обрізану пластикову пляшку (для додання форми). Добре утрамбовуємо (можна денцем склянки).
- Після того, як м'ясо трохи охолоне, прибираємо всю конструкцію в холодильник, мінімум на 6 годин.
- Виймаємо ковбасу з пляшки, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.
Пастрома з курячого філе
Фото: Jennifer Cooks
Пастрома з курки виходить дуже смачною, соковитою і ніжною. А насичений аромат спецій просто зводить з розуму.
Складові:
- 700 г курячого філе;
- одна чайна ложка хмелі-сунелі;
- одна чайна ложка меленої солодкої паприки;
- одна чайна ложка сушеного часнику;
- одна чайна ложка солі;
- 30 мл соняшникової олії без запаху;
- улюблені спеції для курки – за бажанням.
Рецепт приготування:
- У невеликій мисці змішуємо всі спеції: хмелі-сунелі, мелену солодку паприку, сушений часник.
- Додаємо сіль і заливаємо все рослинним маслом.
- У посуд побільше викладаємо курячу грудку (разом із шкіркою), ретельно промиту.
- Поливаємо курку ароматною сумішшю і ретельно втираємо її руками в м'ясо з усіх боків.
- Ми залишаємо м'ясо на 30 хвилин маринуватися.
- Лист застилаємо фольгою, робимо з неї імпровізовані бортики (щоб сік не витікав).
- Викладаємо на фольгу курку і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів, на 12 хвилин.
- Потім духовку вимикаємо і не відкриваємо її 4-6 годин.
- М'ясу даємо охолонути і подаємо на стіл як холодну закуску.
Нагадаємо, раніше ми ділилися традиційними рецептами салатів на Новий рік.
Дивіться відео, як уникнути отруєння в ніч з 31 грудня на 1 січня: