Салати на День Валентина: ТОП-5 рецептів для романтичної вечері

Добірка салатів до 14 лютого

Ви ламаєте собі голову, що б таке приготувати до столу на День святого Валентина? Наші ідеї допоможуть вам порадувати кохану людину в це свято.

Салат з руколи і креветок

Реклама

food-2541473_960_720

Фото: pixabay.com

Складові:

Реклама
  • Королівські креветки – 4 шт.
  • Перебитий часник – 1 г
  • Рукола – маленький пучок
  • Кедрові горіхи – жменя
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Оливкова олія – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Пармезан – 15 г

Рецепт приготування:

1. Креветки посипати сіллю і меленим перцем; швидко обсмажити в оливковій олії разом з подрібненим часником.

2. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Викласти на тарілку підготовлену рукколу, помідори і креветки; посолити і поперчити за смаком.

Реклама

3. Полити салат лимонним соком і оливковою олією, потім посипати кедровими горіхами і тертим пармезаном.

Салат "Лардон"

eggs-benedict-salad_1203-9375_01

Фото: Freepik

Складові:

  • Яйце-пашот – 1 шт.
  • Козячий сир – 15 г
  • Підготовлений салат фризі – 50 г
  • Помідори черрі – 50 г
  • Бекон – 25 г
  • Крутонами – 15 г
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Мелена паприка – за смаком
  • Перебитий часник – 1 г

Для заправки:

  • Тростинний цукор – 20 г
  • Жовток – ½ шт.
  • Лук-шалот – 2 г
  • Часник – 1 г
  • Малиновий оцет – 3 г
  • Середньо-гостра дижонская гірчиця – 5 г
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

1. Бекон підсмажити на сухій сковороді і нарізати невеликими шматочками. Помідори черрі розрізати на 4 частини.

2. Білий хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Приправити сумішшю оливкового масла, паприки і часнику.

3. Для заправки збити всі інгредієнти в блендері, поступово додаючи оливкова олія.

4. Перемішати салат фризі, помідори, бекон і крутон. Полити заправкою. Зверху викласти яйце-пашот і козячий сир.

Салат з ростбіфом

steak-2416655_960_720

Фото: pixabay.com

Складові:

  • Рукола – ½ пучка
  • Фризе – ½ пучка
  • Печериці – 100 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Помідори черрі – 50 г
  • Ростбіф – 100 г
  • Оливкова олія – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

1. Підготувати салатне листя. Печериці нарізати тонкими пластинками і обсмажити на рослинній олії. Посолити і поперчити, дати охолонути. Помідори черрі розрізати на чотири частини.

2. Ростбіф дуже тонко нарізати. Змішати в мисці салатне листя, печериці, помідори черрі і м'ясо. Заправити оливковою олією і лимонним соком. Посолити і поперчити салат до смаку.

"Цезар" з куркою

caesar-salad-with-griddled-chicken_1147-398

Фото: Freepik

Складові:

  • Товсті скибки білого хліба – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Салат ромен – 1 пучок
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Сіль перець

Для заправки:

  • Часник – 1 часточка
  • Консервовані анчоуси – 1-2 шт.
  • Пармезан – 25 г
  • Домашній майонез – 3 ст.л.
  • Білий винний оцет – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

1. Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Скропити оливковою олією і посипати сіллю.

2. Натерти філе олією, що залишилася, приправити за смаком. Розігріти сковороду гриль на середньому вогні. Покласти курку на сковороду і смажити 4 хвилини. Перевернути, готувати ще 4 хвилини. Проткнути ножем – повинен виділятися прозорий сік.

3. Очищений часник пропустити через прес; розім'яти анчоуси виделкою. Натерти грудку сиру і змішати з іншими інгредієнтами для заправки. Приправити за смаком.

4. Натерти пармезан великими пластинками. Порвати салат руками і скласти в миску.

5. Додати більшу частину заправки і перемішати. Зверху розподілити грінки і нарізані помідори, потім скропити заправкою, що залишилася.

6. Нарізати курку скибочками і викласти збоку. Посипати салат пармезаном і відразу ж подавати.

Салат "Нісуаз"

tuna-salad-presentation_1147-489

Фото: Freepik

Складові:

  • Упаковка салату латук або міксу салатів
  • Велика відварна картопля – 2 шт.
  • Відварна стручкова квасоля – 1 склянка
  • Томати черрі – 6-8 шт.
  • Оливки – 12-14 шт.
  • Каперси – 8-10 шт.
  • Відварені яйця – 2 шт.
  • Консервований тунець шматочками – 200 г
  • Анчоуси – 6-8 шт.
  • Дижонська гірчиця – 1 ч.л.
  • Зерниста гірчиця – 1 ч.л.
  • Очищений часник – 1 зубчик
  • Білий винний оцет – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.

Рецепт приготування:

1. Приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, винний оцет, пропущений через прес часник і два види гірчиці.

2. Помістити на тарілки листя салату (їх потрібно попередньо замочити на годину в холодній воді і обсушити) і полити невеликою кількістю заправки.

3. Очищені яйця і картоплю нарізати скибочками, викласти їх поверх зелені. Зверху покласти відварну квасолю. Знову полити невеликою кількістю заправки.

4. Помідори черрі розрізати навпіл, викласти їх на блюдо разом зі шматочками тунця і оливками.

5. Зверху прикрасити салат каперсами і анчоусами. Полити залишками заправки.

6. Подавати "Нісуаз" разом з хрустким французьким багетом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом класичного "Цезаря" з куркою. Ми також розповідали, як приготувати салат з курячого філе з кукурудзою.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти