Ви ламаєте собі голову, що б таке приготувати до столу на День святого Валентина? Наші ідеї допоможуть вам порадувати кохану людину в це свято.
Салат з руколи і креветок
Фото: pixabay.com
Складові:
- Королівські креветки – 4 шт.
- Перебитий часник – 1 г
- Рукола – маленький пучок
- Кедрові горіхи – жменя
- Помідори черрі – 2-3 шт.
- Оливкова олія – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Пармезан – 15 г
Рецепт приготування:
1. Креветки посипати сіллю і меленим перцем; швидко обсмажити в оливковій олії разом з подрібненим часником.
2. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Викласти на тарілку підготовлену рукколу, помідори і креветки; посолити і поперчити за смаком.
3. Полити салат лимонним соком і оливковою олією, потім посипати кедровими горіхами і тертим пармезаном.
Салат "Лардон"
Фото: Freepik
Складові:
- Яйце-пашот – 1 шт.
- Козячий сир – 15 г
- Підготовлений салат фризі – 50 г
- Помідори черрі – 50 г
- Бекон – 25 г
- Крутонами – 15 г
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Мелена паприка – за смаком
- Перебитий часник – 1 г
Для заправки:
- Тростинний цукор – 20 г
- Жовток – ½ шт.
- Лук-шалот – 2 г
- Часник – 1 г
- Малиновий оцет – 3 г
- Середньо-гостра дижонская гірчиця – 5 г
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Рецепт приготування:
1. Бекон підсмажити на сухій сковороді і нарізати невеликими шматочками. Помідори черрі розрізати на 4 частини.
2. Білий хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Приправити сумішшю оливкового масла, паприки і часнику.
3. Для заправки збити всі інгредієнти в блендері, поступово додаючи оливкова олія.
4. Перемішати салат фризі, помідори, бекон і крутон. Полити заправкою. Зверху викласти яйце-пашот і козячий сир.
Салат з ростбіфом
Фото: pixabay.com
Складові:
- Рукола – ½ пучка
- Фризе – ½ пучка
- Печериці – 100 г
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Помідори черрі – 50 г
- Ростбіф – 100 г
- Оливкова олія – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
1. Підготувати салатне листя. Печериці нарізати тонкими пластинками і обсмажити на рослинній олії. Посолити і поперчити, дати охолонути. Помідори черрі розрізати на чотири частини.
2. Ростбіф дуже тонко нарізати. Змішати в мисці салатне листя, печериці, помідори черрі і м'ясо. Заправити оливковою олією і лимонним соком. Посолити і поперчити салат до смаку.
"Цезар" з куркою
Фото: Freepik
Складові:
- Товсті скибки білого хліба – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Куряче філе – 1 шт.
- Салат ромен – 1 пучок
- Помідори черрі – 2-3 шт.
- Сіль перець
Для заправки:
- Часник – 1 часточка
- Консервовані анчоуси – 1-2 шт.
- Пармезан – 25 г
- Домашній майонез – 3 ст.л.
- Білий винний оцет – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
1. Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Скропити оливковою олією і посипати сіллю.
2. Натерти філе олією, що залишилася, приправити за смаком. Розігріти сковороду гриль на середньому вогні. Покласти курку на сковороду і смажити 4 хвилини. Перевернути, готувати ще 4 хвилини. Проткнути ножем – повинен виділятися прозорий сік.
3. Очищений часник пропустити через прес; розім'яти анчоуси виделкою. Натерти грудку сиру і змішати з іншими інгредієнтами для заправки. Приправити за смаком.
4. Натерти пармезан великими пластинками. Порвати салат руками і скласти в миску.
5. Додати більшу частину заправки і перемішати. Зверху розподілити грінки і нарізані помідори, потім скропити заправкою, що залишилася.
6. Нарізати курку скибочками і викласти збоку. Посипати салат пармезаном і відразу ж подавати.
Салат "Нісуаз"
Фото: Freepik
Складові:
- Упаковка салату латук або міксу салатів
- Велика відварна картопля – 2 шт.
- Відварна стручкова квасоля – 1 склянка
- Томати черрі – 6-8 шт.
- Оливки – 12-14 шт.
- Каперси – 8-10 шт.
- Відварені яйця – 2 шт.
- Консервований тунець шматочками – 200 г
- Анчоуси – 6-8 шт.
- Дижонська гірчиця – 1 ч.л.
- Зерниста гірчиця – 1 ч.л.
- Очищений часник – 1 зубчик
- Білий винний оцет – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
Рецепт приготування:
1. Приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, винний оцет, пропущений через прес часник і два види гірчиці.
2. Помістити на тарілки листя салату (їх потрібно попередньо замочити на годину в холодній воді і обсушити) і полити невеликою кількістю заправки.
3. Очищені яйця і картоплю нарізати скибочками, викласти їх поверх зелені. Зверху покласти відварну квасолю. Знову полити невеликою кількістю заправки.
4. Помідори черрі розрізати навпіл, викласти їх на блюдо разом зі шматочками тунця і оливками.
5. Зверху прикрасити салат каперсами і анчоусами. Полити залишками заправки.
6. Подавати "Нісуаз" разом з хрустким французьким багетом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом класичного "Цезаря" з куркою. Ми також розповідали, як приготувати салат з курячого філе з кукурудзою.
Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: