Часник – це один з найпопулярніших в світі кулінарних інгредієнтів, який використовується практично у всіх національних кухнях. Неповторний смак і аромат часнику, особливо в поєднанні з іншими спеціями, дозволяє поліпшити смак багатьох страв.
Часник також можна використовувати для профілактики і лікування запалень, хронічних захворювань і різних типів інфекцій.
Отже, сім причин їсти натщесерце часник і мед:
- Часник і мед покращують кровообіг
Сполуки сірки, що містяться в часнику, особливо в поєднанні з поживними компонентами меду, дуже корисні для серцево-судинної системи.
Вони діють як натуральні антикоагулянти і тонізують вени, не допускаючи появи таких нездужань, як тромбоз і варикозне розширення вен.
- Регулюють артеріальний тиск
Високий кров'яний тиск ставить під загрозу здоров'я всієї серцево-судинної системи. Щоб регулювати його природним чином, приймай ліки на основі часнику і меду щодня натще.
- Балансують рівень поганого холестерину в крові
Аліцин, який вивільняється при подрібненні часнику, очищає кров від токсинів і знищує надлишок холестерину. Крім того, це дуже ефективний засіб для нейтралізації тригліцеридів.
- Зменшують запалення
Більшість хронічних захворювань пов'язані з різними запальними процесами, що протікають в організмі. І часник, і мед зменшують запалення і покращують наш стан при артриті, затримці рідини і захворюваннях м'язів.
- Зміцнюють імунну систему
Протимікробні і протигрибкові властивості часнику і меду сприятливо впливають на здоров'я імунної системи.
Вони захищають нас від вірусів, бактерій та інших патогенних факторів, які можуть нашкодити організму.
- Борються з кашлем
Якщо кашель викликаний бактеріями або вірусами, немає нічого кращого, ніж сироп з меду з подрібненим часником.
Він заспокоює роздратування в горлі і діє як відхаркувальний засіб, стимулюючи вивільнення слизу.
- Прискорюють одужання при грипі та застуді
Можна швидко впоратися з будь-якими симптомами грипу та застуди, якщо регулярно приймати цей сироп з меду та часнику.
Як приготувати цей натуральний засіб з часнику і меду
Вам знадобиться: одна чашка бджолиного меду (335 грамів), десять зубчиків часнику, один скляний флакон з кришкою.
Наріжте часник скибочками або подрібніть його в спеціальному пристрої. Перелийте мед в скляну ємність і перекладіть туди ж часник. Закрийте посудину кришкою і приберіть в темне місце на один тиждень. Приймайте по одній столовій ложці в день.
Нагадаємо, провідний фахівець проведеного недавно дослідження, професор Едріан Мартіно з Лондонського університету Королеви Марії, повідомив про те, що вітамін D допомагає не захворіти на грип та застуду.
Крім цього, сайт "Сегодня" писав, яку їжу можна їсти під час застуди та грипу.