Австралійський експерт з харчування Алоїза Хуріган розповіла, як зберігати недоїдені смачні страви, що залишилися після свята. Нехтування цими правилами, за її словами, може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям через високий ризик отруєння.
Після свят холодильник зазвичай наповнений залишками страв зі столу, погодилася Алоїза Хуріган. Шинку, зазначила експерт, можна без побоювань тримати в холодильнику кілька тижнів, – але за умови, що продукт буде міститися не в пластиковій упаковці, а загорнутий у чисту тканину. Але якщо ви не збираєтеся їсти шинку відразу, краще помістити її в морозилку, дала пораду Хуріган.
Запечену свинину не потрібно тримати в холодильнику довше 48 годин. Якщо її так само, як і шинку, ви вирішили заморозити, то, діставши з морозилки, блюдо вже не можна заморожувати знову, попередила експерт.
Недоїдену під час святкового застілля курятину, як і будь-яке м'ясо птиці, теж не тримають на полицях холодильника довше двох діб. Що стосується свіжих і приготованих морепродуктів, вони зберігаються найменше за інших продуктів. Сирі морепродукти безпечно залишати в холодильнику тільки на один день, а приготовані – максимум на два дні.
"Коли ви розморожуєте морепродукти, краще це робити під струменем теплої води. Після розморожування їх потрібно з'їсти протягом доби, якщо цього не вийшло, то продукти краще викинути", – дала пораду консультант по харчуванню.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як правильно зберігати продукти: маленькі хитрощі.
Крім цього, раніше ми писали про головні помилки зберігання продуктів у холодильнику. Також слід пам'ятати, що від місця на полицях залежить, скільки їжа залишатиметься свіжою.