ТОП-5 помилок при приготуванні салату

Щоб не зіпсувати страву, візьміть на замітку наші поради

Салат – це синонім свіжості і легкості. Однак, на жаль, іноді на столі опиняється щось зовсім протилежне – непривабливого вигляду мікс овочів в жирні йзаправці, де кращі інгредієнти виявилися чомусь десь на дні миски. Які основні помилки ви робите при приготуванні салату, і як їх уникнути – давайте розберемося.

Миєте і відразу перемішуєте

Просочений водою салат не тільки виглядає неапетитно, він ще і не дуже приємний на смак. Тому, якщо у вас є достатньо вільного місця на кухні, придбайте спеціальну сушарку для салату. Якщо ж ні – спробуйте наступну хитрість: пластиковий пакет викладіть паперовими рушниками, помістіть в нього листя салату, потім зав'яжіть пакет так, щоб в ньому залишилося досить багато повітря, і кілька разів струсніть. Після таких маніпуляцій салат добре просушити.

Реклама

Все, что необхідно овочам – це заправка

Зовсім ні. Перед тим як заправляти салат, спочатку необхідно додати до нього спеції. Тому після сушки обов'язково посипте салат сіллю і перцем. У самій заправці також повинні міститися спеції. Одного оливкового масла або лимонного соку буде недостатньо.

Будь-яка заправка підійде

Заправка повинна ідеально поєднуватися з салатом. Наприклад, делікатна рукола не витримає важкого, кремового соусу "Цезар". Пам'ятайте: важке поєднуйте з важким, легке – з легким. Не додавайте занадто багато соусу! Ідеальний салат – це правильний баланс між кількістю заправки і овочів.

Відразу перемішуєте все разом

Деякі інгредієнти потрібно додати в самому кінці, в останню секунду перед подачею. Наприклад, горіхи, помідори, квасоля, як правило, опускаються на дно, тому краще посипати ними салат в кінці і потім вже не заважати. Крім того, овочі з заправкою перемішуйте перед тим, як додати трави – так ви довше збережете їх тонкий аромат.

Реклама

Не використовуєте руки

Насправді кращим способом для перемішування інгредієнтів салату є застосування ваших рук. Салат повинен бути легким і повним повітря. Саме змішування руками дозволяє додати це повітря між овочами і рівномірно розподілити заправку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати французький соус вінегрет для салатів

Дивіться відео, як приготувати святкову закуску з авокадо:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти