Головна Сьогодні

ТОП-5 корисних продуктів, які не можна повторно розігрівати

При вторинному підігріві страв з курячого м'яса структура білка порушується і все, що було так корисно для нашого організму раптом "переходить на темну сторону"

Курку розігрівати повторно не рекомендують. Фото: pixabay
Курку розігрівати повторно не рекомендують.
Фото: pixabay

Продукти, які мають корисні властивості, не завжди можна розігрівати. Причиною тому є те, що продукт може перетворитися з корисного на безплідний і навіть шкідливий.

Щоб їжа не стала причиною отруєння або проблем з шлунком, важливо знати, які продукти небажано розігрівати повторно.

ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати повторно від sunny7.ua.

1. Селера

Селера – корисний продукт і для здоров'я, і для фігури. Тим більше корисна вона в складі пряних супів і пюре. Але свої позитивні властивості продукт зберігає тільки до того моменту, поки його повторно не розігріють. А все тому, що в селері містяться нітрати, які безпечні при вживанні продукту в сирому вигляді і приготованому, але при повторному нагріванні ці нітрати перетворюються в токсичні нітрити і канцерогенні речовини, які можуть вплинути на утворення пухлин.

2. Гриби

З грибами ситуація і так непроста – не дивлячись на утримання великої кількості білка, амінокислот і вітамінів, деякі види можуть погано засвоюватися організмом. Але при первинному приготуванні і вживанні грибів в гарячому або холодному вигляді проблем виникнути не повинно. А ось якщо підігріти приготовані гриби повторно, від корисного продукту може бути багато шкоди: білок змінить свою структуру, що може привести до здуття живота, шлункових колік і гострого болю. Вчені говорять, що розігрівати приготовані страви з грибами безпечно тільки до 70 °С.

3. Яйця в будь-якому вигляді

Звичайно, навряд чи знайдуться люди, що розігрівають яєчню, але про всяк випадок краще попередити: при повторному нагріванні продукт теж може бути токсичним. Тут діє той же принцип, що і з рослинним білком, який міститься в грибах.

4. Картопля

Несподівано для всіх любителів рагу, гроти і пюре. При первинній тепловій обробці картоплі крохмаль розщеплюється на кілька нешкідливих з'єднань. Але при вторинному нагріванні з'єднання крохмалю, що розпалися, можуть стати причиною ботулізму (особливо, якщо розігрівати його в фользі). Тому гастроентерологи рекомендують з'їдати пюре, смажену картоплю і запіканку відразу після приготування. До речі, з тієї ж причини краще відмовитися від улюбленої картоплі-фрі з фастфуд-закладів.

5. Курка

Як не дивно, але курку теж краще не розігрівати. При вторинному підігріві страв з курячого м'яса структура білка порушується і все, що було так корисно для нашого організму раптом "переходить на темну сторону". Вчені говорять, що підігрівання страв з курки є однією з основних причин гастриту і інших проблем з травленням.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь