Як підбадьоритися і одночасно зігрітися взимку? Дуже просто: приготувати чашечку міцної кави зі смачними добавками.
Кава по-ірландськи
Фото: topntp26/Freepik
Інгредієнти:
- 1 чайна ложка коричневого цукру
- 2 столові ложки ірландського віскі
- 3/4 чашки (180 мл) міцного гарячого чорної кави
- 1 столова ложка вершкового лікеру
- збиті вершки
- 1 чайна ложка тертого шоколаду
Рецепт приготування:
1. Насипте коричневий цукор в кружку. Налийте віскі і кави. Візьміть ложку, поверніть до спинкою до себе і повільно вилийте на неї вершковий лікер.
2. Прикрасьте напій збитими вершками і шоколадом.
Кава з апельсиновим лікером
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 2 1/2 столові ложки свежемолотого кави
- 750 мл (3 склянки) окропу
- 80 мл (1/3 склянки) жирних вершків
- 1 чайна ложка дрібно натертої апельсинової цедри
- 30 мл апельсинового лікеру
- смужки цедри для подачі
Рецепт приготування:
1. Насипте кави у френч-прес і залийте окропом. Дайте настоятися протягом 3-4 хвилин, потім опустіть поршень вниз.
2. Збийте холодні вершки з апельсиновою цедрою в невеликій мисці до м'яких піків.
3. Розділіть лікер між двома термостійкими склянками. Додайте гарячу каву, за бажанням всипте цукор.
4. Прикрасьте напій збитими вершками і смужками апельсинової цедри.
Кава по-віденськи
Інгредієнти:
- 90 мл гарячого еспресо
- 3/4 склянки окропу
- збиті вершки
- какао-порошок
Рецепт приготування:
1. Налийте каву в чашку і додайте окріп. Викладіть зверху збиті вершки і присипте напій какао-порошком.
2. Додайте цукор за смаком.
Нагадаємо, ранше сайт "Сегодня" делився рецептом найсмачнішого шоколаду. Також ми розповідали, як правильно зберігати каву.