Гарбузовий суп-пюре: три рецепти для обіду

Гарбузовий суп популярний у всьому світі. Причому найчастіше з гарбуза готують суп-пюре

До гарбузового супу можна додати інші овочі, копченості, птицю, рибу або морепродукти. Готову страву подають з гарбузовим насінням, грінками або горіхами.

Пряний суп із запеченого гарбуза

cream-of-pumpkin-soup-with-sour-cream-sauce-halloween_2829-644

Реклама

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 600 г гарбуза
  • 2 червоні цибулини
  • Голівка часнику
  • 600 мл томатів у власному соку
  • Сіль, перець
  • 1 ч.л. каррі
  • 3 ст.л оливкової олії
  • Бульйон
  • Вершки для подачі

Рецепт приготування:

Реклама
  • Лук і гарбуз крупно нарізати. Часник розділити на зубчики, не очищаючи. Скласти овочі на деко, скропити оливковою олією і запікати в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
  • Почистити часник, овочі скласти до каструлі. Додати томати без шкірки, сіль, перець і карі.
  • Долити бульйону або води, щоб рідина покривала овочі на 1-2 см. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Пюрирувати гарбузовий суп блендером і подавати його гарячим з вершками.

Гарбузовий суп на курячому бульйоні

bowl-with-delicious-pumpkin-soup_1220-478

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г гарбуза
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • Цукор
  • Сіль, перець
  • Курячий бульйон
  • Кедрові горіхи, бальзамічний оцет, вершковий сир, сирокопчені бекон (для подачі)

Рецепт приготування:

  • Гарбуз почистити, нарізати і відварити в курячому бульйоні разом з сіллю, перцем і приправами за смаком. Це займе близько 20 хвилин.
  • Цибулину дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з подрібненим часником.
  • Збити всі інгредієнти, додавши бульйон за смаком. Повернути суп на плиту і варити ще 10 хвилин. Всипати сіль, перець і цукор за смаком.
  • Готовий гарбузовий суп подавати, прикрасивши бальзамічним оцтом, обсмаженим беконом і горішками.

Гарбузовий суп-пюре з грибами

top-view-of-delicious-pumpkin-soup_1220-305

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 600 г очищеного гарбуза
  • 600 мл води
  • 2 зубки часнику
  • 250 г печериць
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець за смаком
  • 100 мл вершків – для подачі
  • Смажене гарбузове насіння – для подачі
  • Зелень – для подачі

Рецепт приготування:

  1. Розігріти рослинне масло і обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Збільшити вогонь і додати порізані гриби. Смажити до золотистого кольору. Наприкінці додати подрібнений часник.
  2. Поки смажаться гриби, гарбуз очистити і порізати кубиками. Залити водою і відварити до м'якості.
  3. Додати до звареного гарбуза гриби з цибулею (кілька грибних часточок відкласти для подачі), посолити і поперчити. За допомогою блендера подрібнити суп в пюре. Потім прогріти і подавати його з вершками, прикрасивши зеленню і обсмаженим гарбузовим насінням.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, кому не можна їсти гарбуз.

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом:


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти