Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені довели користь шоколаду для мозку

Дослідники з'ясували, що флавоноїди, що містяться в темному шоколаді, покращують робочу пам'ять

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Італійськідослідникиприйшлидовисновку,щоприщоденномувживаннішоколадузменшуєтьсяризикнейродегенеративнихзахворювань.

Фахівці,проаналізувавширяднауковихробіт,оцінилинаслідкигостроготахронічноговпливуфлавоноїдів(рослиннихполіфенолів),що містятьсявбобахкакао,наактивністьмозку.

Читайте також: Три причини їсти шоколад кожного дня

Добровольці,які взялиучастьвдослідженнях,вживалинапійкакаоабошоколадніплиткивмалих,середніхівеликихкількостяхпротягомп'ятидніваботрьохмісяців.

Виявилося,щофлавоноїди,що містятьсявтемномушоколаді,покращуютьробочупам'ять,якавизначаєздатністьтримативуміінформацію,необхідну,наприклад,длявирішеннялогічнихзавдань.Крімтого,знижувавсяризиквіковогопогіршеннякогнітивнихздібностей.

Раніше повідомлялося, що темний шоколад сприятливо діє на здоров'я і бореться зі старінням.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Lenta.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів