Головна Сьогодні

Вчені назвали продукти харчування, які можуть підвищити інтелект

Проводилися дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту

Фото: spletnik.ru
Фото: spletnik.ru

Продукти, багаті на мононенасичені жирні кислоти, на зразок оливкового масла, горіхів, авокадо, підвищують інтелект, передає "Ортодокс".

Дослідження показали: інтелект був пов'язаний з дорсальною системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ.

Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. І мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дані кислоти виявилися в тісній зв'язці з дорсальною системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.

Дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту показали: люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот в крові мали більш впорядковану структуру в дорсальній системі уваги. Значить, мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності, заявляє Барбі.

Раніше повідомлялося, що вчені дізналися, які чоловіки роблять жінок щасливими.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь