Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені назвали продукти, що викликають рак

Медичні експерименти були проведені на лабораторних мишах

Фото: AFP
Фото: AFP

Цукор, що міститься всолодких газованихнапоях,кетчупіібатончикахзмюслівикликає підвищенийризик захворювання раком грудейі легенів.

Вченіз Техаського університетуприйшли до висновку,щопідвищене вживанняособливої формирафінованого цукруі фруктозиз кетчупуі газованоїпідвищує ризикзахворювання на рак грудейі легенів.

Медичніекспериментибули проведеніна лабораторних мишах.Групимишей,в дієтіякихбули підвищенірівнісукралози, демонструвалипідвищений рівеньвиникнення пухлиніметастаз.Всього дляконтрольних групбуло розробленочотири видидієти.У піддосліднихз групитварин, що утримуютьсяна дієтіз підвищеним рівнемсукралози,в50-58% випадківрозвинувся ракгрудей.

"Ми виявили, що самефруктоза, що міститьсяу рафінованомуцукрііфруктознокукурудзяномусиропі,стала основнимкаталізуючимфакторомвметастазахв легенях івиробленнікислот12-HETEвгруднихпухлинах", – повідомивгазетіThe Telegraphодин з авторів дослідження, професор Лоренцо Коен.

Нагадаємо, раніше вченіпомітилинебезпечнийзв'язок міжзростом людини таризиком раку.


Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: ren.tv

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів