Вчені виявили головну небезпеку цукру

Кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%

Надмірне вживання цукру істотно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли фахівці з Лундського університету (Швеція), повідомляє Medicalxpress з посиланням на видання British Journal of Nutrition.

У відповідному дослідженні, яке тривало близько 17 років, взяли участь понад 25 тисяч осіб, які не страждають від діабету і серцево-судинних захворювань.

Раціон кожного добровольця ретельно аналізувався. Також всі учасники експерименту періодично проходили медичні огляди.

Як з'ясувалося, у приблизно 5% добровольців, які отримували 15% добової кількості калорій з цукру, на третину був підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда.

При цьому фахівці враховували такі ризики як вживання алкоголю, куріння, фізичні навантаження.

На думку шведських вчених, кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%.

Раніше вчені з'ясували
, що надлишок цукру вбиває мозок.


Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти