Австралійські вчені знайшли певний взаємозв'язок між регулярним вживанням хліба і можливістю ранньої смерті. Для цього вони провели експеримент, який тривав близько 10 років, передають "Новости Ю".
Спочатку, дослідники вирішили дізнатися про те, яким чином вживання хліба впливає на організм людини в цілому, на набір ваги, на стан здоров'я і не тільки. Для цього півтори тисячі респондентів щодня заповнювали анкети, в яких вказували, як багато хліба і якого саме сорту вони з'їли протягом дня.
Вчені робили проміжні звіти про користь і негативний вплив хліба на організм людини.
Після завершення експерименту науковці одноголосно відзначили, що людина отримує чимало користі від щоденного вживання хліба. Вони зробили акцент на тому, що найкориснішим є житній і чорний хліб.
Якщо людина відмовлялася від хліба тільки для того, щоб схуднути, то її організму катастрофічно не вистачало тих чи інших корисних елементів, що часто призводило до певних хвороб і передчасної смерті.
Читайте також:
- ТОП-9 найкорисніших продуктів для продовження життя
- Названо 6 продуктів, які не можна розігрівати після приготування
- Лікарі назвали 3 причини, чому не можна спати на животі
- Вчені знайшли несподівану причину алкоголізму
- Обережно, нітрати: наскільки небезпечні овочі з київських ринків і переходів
- Названі продукти, які потрібно їсти щодня
- Вчені розробили віруси, що "вибухають", проти раку мозку
- Як побороти підвищену пітливість: ТОП-4 способи
- Лікарі розповіли про сильну шкоду басейнів
- Вчені назвали дивовижні властивості яєчної шкаралупи
- Вчені пояснили, чому в старості люди менше сплять
- Лікарі дали чіткі інструкції по боротьбі з целюлітом
- Яйця з перцем і вівсянка з ягодами: ТОП-7 поєднань продуктів для схуднення