Стаття фахівців з незалежного Центру біомедичних досліджень Середнього Заходу ( США ) опублікована в журналі European Journal ofClinical Nutrition, пише "Ортодокс".
На проведеному в кінці серпня в Римі Конгресі Європейського товариства кардіології провідні світові експерти з хвороб серця і судин прийшли до висновку, що заснована на оливковій олії середземноморська дієта " працює " краще, ніж статини ( препарати для зниження рівня " поганого " холестерину в крові ), запобігаючи передчасній смерті. Тому пацієнтам із серцево – судинними захворюваннями, перш, ніж перейти на статини, варто почати зі зміни раціону, ввівши в нього високоякісну оливкову олію, овочі і горіхи .
Однак результати дослідження американських вчених, змушують припустити, що в покупці дуже дорогої оливкової олії першого холодного віджиму немає ніякої необхідності. Цей дуже модний сорт оливкової олії цілком можна замінити звичайною дешевою кукурудзяною олією .
В експерименті брали участь 54 волонтери, яким протягом трьох тижнів щодня додавали в страви або оливкову олію сорту extra virgin, або кукурудзяну олію. Учасники також регулярно здавали кров на рівень жирів і холестерину .
В результаті у тих, хто отримував кукурудзяну олію, рівень холестерину в цілому, а також рівень ліпопротеїнів низької щільності ( " поганого " холестерину ) в крові виявилися нижчими, ніж у тих, хто отримував оливкову олію .
Це означає, що кукурудзяна олія краще, ніж оливкова, знижує ризик серцево – судинних захворювань, вважають дослідники .