Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені спростували користь оливкової олії

Як показало дослідження, дешева кукурудзяна олія справляється зі зниженням рівня "поганого" холестерину в крові краще, ніж найдорожчий сорт оливкової олії.

Фото: flavor.ua
Фото: flavor.ua

СтаттяфахівцівзнезалежногоЦентрубіомедичнихдослідженьСередньогоЗаходу(США)опублікованавжурналіEuropean Journal ofClinical Nutrition,пише "Ортодокс".

На проведеномувкінці серпнявРиміКонгресіЄвропейськоготовариствакардіологіїпровіднісвітовіекспертиз хворобсерцяісудинприйшлидовисновку,щозасновананаоливковій оліїсередземноморськадієта"працює"краще,ніжстатини(препаратидлязниженнярівня"поганого"холестеринувкрові),запобігаючипередчаснійсмерті.Томупацієнтаміз серцево-судиннимизахворюваннями,перш, ніжперейтинастатини,вартопочатизі змінираціону,ввівшивньоговисокоякіснуоливковуолію,овочіігоріхи.

Однакрезультатидослідженняамериканськихвчених,змушуютьприпустити,щовпокупцідужедорогоїоливковоїолії першогохолодноговіджимунемаєніякоїнеобхідності.Цейдужемоднийсортоливковоїоліїцілкомможназамінитизвичайноюдешевоюкукурудзяною олією.

Векспериментібралиучасть54волонтери,якимпротягомтрьохтижнівщоднядодаваливстравиабооливковуоліюсортуextra virgin,абокукурудзяну олію.Учасникитакожрегулярноздаваликровнарівеньжирівіхолестерину.

Врезультатіутих,хтоотримувавкукурудзяну олію,рівеньхолестеринувцілому,атакожрівеньліпопротеїнів низькоїщільності("поганого"холестерину)вкровівиявилися нижчими,ніжутих,хтоотримуваволивкову олію.

Цеозначає,щокукурудзяна оліякраще,ніжоливкова,знижуєризиксерцево-судиннихзахворювань,вважаютьдослідники.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів