Головна Сьогодні

Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину

За словами фахівців, через аспірин збільшується частка ракових клітин, стійких до лікарських засобів

Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину. Фото: vistanews.ru
Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину.
Фото: vistanews.ru

Група американських дослідників виявила небезпечну властивість аспірину, повідомляє видання Journal of the Royal Society Interface.

Прийом ацетилсаліцилової кислоти, також широко відомої під торговою маркою "Аспірин", як встановили вчені, хоч і уповільнює розвиток злоякісних новоутворень товстого кишечника, проте разом з цим збільшує еволюційний потенціал пухлинних клітин. Через це останні зазнають мутації порівняно з клітинами пухлин, що не піддавалися впливу препарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Таким чином, через аспірин збільшується частка ракових клітин, стійких до лікарських засобів.

Автори дослідження дійшли подібних висновків у ході лабораторних експериментів in vitro. Тепер вчені планують перевірити результати in vivo.

Раніше повідомлялося, що американські вчені довели, що вітамін B17, званий також лаетрілом, сприяє знищенню ракових клітин.. Він міститься в абрикосах, персиках, мигдалі, а також яблуках.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: РІА Новини

Новини партнерів

Популярні статті

18 липняFood

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь