Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені відповіли, чому небезпечно їсти морозиво у спеку

У людей, схильних до мігрені і частих головних болів, поїдання морозива може закінчитися тривалим болючим синдромом

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

НімецьківченізУніверситетуКельнаопублікувалисвоїдослідженняпро те,чомувживанняморозиваможевиявитисяпричиноюпоганогосамопочуття.Дляпевноїкатегоріїлюдейтакий"ефектморозива"можебутипо-справжньомунебезпечним,заявилинімецькідослідники.

УпублікаціївHeilpraxisnetлікаріпрокоментувалиявищераптового головного болю післявживанняморозива,пише
medikforum.ru. Хочаподібнийфеноменнерідкохарактеризуютьяк"замерзлиймозок",насправдібільне пов'язанийзпошкодженнямцьогооргану,констатувалиневрологизУніверситетуКельна.

У тойжечасвонивідзначили:улюдей,схильних до мігреніічастих головних болів,поїданняморозиваможезакінчитисятривалимболючимсиндромом.Привживанніхолодних ласощівдратуєтьсяпіднебіннаартерія,передаєвголовний мозокімпульсичерезнервовізакінчення.Такастимуляціямозкуздатнавикликатиуданійкатегоріїпацієнтіввкрайдискомфортнийстан.

Небезпека,пов'язаназвживаннямморозива,пов'язанаізіншимфакторомзагрозидляздоров'я.Якправило,пікзатребуваностівцьомупродуктідоводитьсянанайспекотнішілітнідні.Алесамепоїданняморозивавспекунесевсобінайбільшіризики,заявилилікарі.

Через різкеохолодженняглотки,гортанііверхніхдихальнихшляхівулюдини,що розігріта нагрітимповітрям,посилюєтьсяактивізаціябактерійівірусів,що знаходятьсявносоглотці.У тойжечас,у зв'язкузнеобхідністюадаптаціїдо спекотної погоди,ворганізміможутьбутизниженіімунніресурси.Врезультатіінфікуванняпатогенамичерезз'їденеморозивоможепривестидо розвиткубагатьохзахворювань,включаючирак,пояснилимедики.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів