Різдвяний шоколад
Інгредієнти:
- 200 г шоколаду з 70 % вмістом какао
- 200 г молочного шоколаду
- 70 г цукру
- 150 г фундука
- 1 ст.л. вершкового масла
- дрібка меленого кардамону
- 30 г в'яленої вишні
Рецепт приготування:
- Горіхи підсмажити в духовці або на сухій сковороді . Остудити і зняти лушпиння .
- Насипати цукор в сковороду . Нагріти на сильному вогні , щоб він закамелізувався і придбав золотистий відтінок .
- Додати в карамель очищений фундук і і вершкове масло , добре перемішати . Викласти суміш на папір для випічки і відокремити горіхи один від одного двома вилками . Остудити до кімнатної температури .
- Квадратну форму розміром 24 на 24 сантиметри застелити папером для випічки .
- Обидва види шоколаду розламати на шматочки ірозтопити на водяній бані. В кінці додати дрібку меленого кардамону.
- В'ялену вишню промити і дрібно нарізати .
- Вилити розтоплений шоколад в підготовлену форму і розрівняти . Зверху рівномірно розподілити горіхи і шматочки вишні . Дати суміші повністю застигнути .
- Готовий шоколад розламати або нарізати на шматки однакового розміру . Зберігати в сухому прохолодному місці .
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний фондан з начинкою-сюрпризом.