Головна Сьогоднi

Всі секрети виробництва солодких газованих напоїв

Дізнайтеся, як насправді готують солодку воду


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Ще з 70-х років минулого століття люди ламають голови, як робиться їхня улюблена, найрозрекламованіша в світі, газована вода. Модель і телеведуча Вікторія Маремуха вирушила на завод Coca-Cola, щоб розібратися в усіх тонкощах виробництва шипучого апельсинового напою.

Звідки беруться бульбашки? За що газована вода може потрапити в карантин? І чому про ці напої знали навіть динозаври?

Підготовка компонентів

Підготовка звичайної води – перший етап виробництва. На даному підприємстві використовують артезіанську воду синоманського і юрського горизонтів. Це означає, що H2О в ваших пляшках була знайома ще з динозаврами.

Другий етап – приготування сиропу. Саме завдяки унікальній рецептурі сиропу цей апельсиновий напій знаменитий на весь світ. Рецепт даного компонента – секрет компанії, але нам вдалося дізнатися, що сироп – це суміш пряноароматических натуральних речовин. Він дуже солодкий, тому що надконцентрований. У чистому вигляді його пити не можна.

Фасовка у тару

Жодна солодка вода не може жити без пляшки, тому перед тим як відправитися до лінії розливу, Вікторія Маремуха пішла дізнатися, як народжуються пластикові пляшки. Виявляється, на початку майбутні ємності більше схожі на маленькі мензурки. Спеціальна машина видуває з преформ пляшки – більш ніж 120 тисяч на годину. Торкатися до преформ і повертати їх резервуари категорично не можна. "Розумний" конвеєр автоматично зупинить будь-яке стороннє втручання і відправить всі пляшки в карантин.

На лінії розливу пляшки чекає вже змішаний з водою і насичений вуглекислим газом сироп. Потім – контрольна перевірка на якість. Після цього пляшки пакуються і відправляються на полиці супермаркетів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися тонкощами виробництва елітного українського сиру і розповідали, що не можна купувати в супермаркетах після свят.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв