Антоціани-речовини, що додаютьшкірцібаклажанафіолетовий колір,покращують пам'ять , нормалізуютьартеріальний тиск , атакож знижують ризикінсульту.Завдяки високому вмістусолейкалію іособливої речовинимеланогенаця рослинаактивізуєроботу серцевогом'яза (міокарда ), знижуєпідвищений рівеньхолестерину в крові ів печінці.А також виводить з організмунадлишкову рідину , нормалізуєводно- сольовий іліпідний обмін , позбавляє віднабряків,пише "Лиза".
Чим кориснібаклажани
Улікувальне харчуваннябаклажанивключаютьдля зміцнення імунітету ,профілактики атеросклерозу( попереджають появуатеросклеротичних бляшок ) .Вони також допомагаютьпри запорах : ніжнаклітковинацього овочастимулює діяльністькишечника.Особливо корисні"синенькі "жінкам, у якихє схильністьдо розвиткупухлиниендометрію ізахворювань нирок.
● При подагріі в комплексній терапіїзахворювань, пов'язанихз порушеннямимінерального обміну( поліартритів , сечокам'яноїі жовчнокам'яноїхвороб) , баклажаницінні тим, щоприскорюють виведення зорганізму солейсечової кислоти.
● При недокрів'їрекомендується щоднявключати в раціонстрави зцих овочів .Залізо, мідьі марганецьпокращуютькровотворнийпроцесі усуваютьзагальну слабкість.
● Принервовому виснаженні ,синдромі хронічної втомипорціятушкованихбаклажанівпіднімежиттєвий тонус.
Якібаклажаникорисніші
● Найбільш кориснідля зміцнення здоров'я-ті, що вже розвинулися , алеще недостиглі плоди, яким " виповнилося "25-40 днів .
● Приповному дозріваннірізко зростаєкількістьсоланіну .При отруєнніним можутьз'явитися нудота ,блювота, пронос,задишка.До приходу лікаряможна випитимолоко абосирий яєчнийбілок.
● Пригастриті і виразковій хворобішлункаці овочіпротипоказані.
Баклажан – афродизіак!
Баклажанина службі...краси і любові ?Запросто !Вонидопоможуть тобіборотися із зайвимикілограмами,адже в100гміститься всього28ккал.Між іншим , баклажаннаікра-цілком підходящеблюдо длявечері з коханою !Ще вдавнину чоловіки ,що налягали настрави збаклажанів,вважалисяхорошимикоханцями.
Баклажаниздатні на багато :навіть допомогти вам...кинути палити.Вони багатінікотиновою кислотою , що полегшуєсиндром відміни .