Навітьоднапорція смаженоїстравина тиждень можепідвищуватиризик розвитку ракупростати,показалирезультати дослідженнявСША.
Вчені зонкологічного центруФредаХатчінсона( Сіетл , Вашингтон)проаналізували результатидвох великихпопуляційнихдослідженьпро впливраціону харчуваннянаймовірністьзахворіти на ракпередміхурової залози.
Після врахуваннявсіх факторівз'ясувалося,що у чоловіків , які їлисмажене м'ясоаборибу, картоплюфрі абопончики , принаймні , одинразна тиждень, ризикраку простатибув підвищенийна30-37 %,в порівнянні з тими , хто ївсмаженерідше одного разу намісяць.
Крімтого,регулярне споживаннясмаженої їжіможесприяти прогресуваннюраку, пише telegraf.com.ua.
Справав тому, щовпроцесі смаженнязмінюєтьсяхімічнаструктурамасла.У ході цьогоутворюютьсямутагеннісполуки , що сприяють розвиткураку,пояснилиавтори.