Готувати його дуже просто, під силу навіть дітям! І головне – результат завжди відмінний. Чудове доповнення до сімейного чаювання.
Лимонний кекс із глазур'ю
Фото: прес-служба
Тісто:
- 180 г масла
- 290 г цукру
- 10 ванільного цукру
- 2 яйця + 1 жовток
- 350 г борошна
- Цедра 2-х лимонів
- 2 ст л соку лимонів
- 1/2 ч л соди
- 1/2 ч л солі
- 200 г сметани
Глазур:
- 1 білок
- 200 г цукрової пудри
- щіпка лимонної кислоти, якщо любите, щоб глазур була кислою
Для ароматизації добре підходить свіжий чебрець або м'ята. Розтираємо листя з пудрою і додаємо до білка.
Рецепт приготування:
1. Масло збиваємо з цукром. Додаємо яйця і продовжуємо збивати. Додаємо цедру і сметану, не припиняючи збивати.
2. Борошно просіваємо з сіллю і содою і порціями підмішуємо в масляну масу. В кінці
додаємо сік лимона і добре перемішуємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕ
3. Форму для кексу (прямокутну або круглу з діркою в середині) змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Я додатково обсипаю ще мигдальним борошном. Викладаємо у форму тісто.
Розрівнюємо і випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо сірником.
Залишаємо остигати у формі на 30 хвилин.
4. Готуємо глазур. Листочки м'яти або чебрецю ретельно розтираємо з частиною цукрової пудри. Білок збиваємо до утворення твердих піків, порціями додаючи чисту цукрову пудру. Підмішуємо цукрову пудру з запашними травами. Щоб зробити глазур густішою, додаємо ще цукрової пудри, щоб зробити більш рідкою, вливаємо кілька крапель соку лимона.
5. Покриваємо готовою глазур'ю кекс.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом італійського пирога з лимонним кремом. Ми також розповідали, як прикрасити зимову випічку.
Дивіться відео про британку, яка приготувала з фруктових кексів мініатюрний Віфлеєм: