Буряк відмінно поєднується з різними продуктами. Для приготування салатів буряк використовують у сирому вигляді, відварений або запечений. В якості заправки досить французького соусу вінегрет або невеликої кількості рослинної або оливкової олії.
Салат з буряка з плавленим сиром
Фото: pixabay.com
Складові:
- буряк варений – 400 г
- сир плавлений – 200 г
- горіхи волоські – 100 г
- часник – 4-5 зубчиків
- майонез – 200 г
- сіль і зелень за смаком.
Рецепт приготування:
1. Відварений і очищений буряк потріть на тертці.
2. З холодним плавленим сиром зробіть те ж, потім змішайте з буряком і додайте товчені волоські горіхи і дрібно нарізаний часник.
3. Добре все перемішайте, посоліть, заправте майонезом і зеленню
Вінегрет з яблуком
Фото: freepik.com
Складові:
- консервований зелений горошок – 1 банка
- буряк – 2-3 шт.
- мариновані огірки – 6 шт.
- середня морква – 3 шт.
- картопля – 3 шт.
- цибулина – 1 шт.
- зелені кислі яблука – 2 шт.
- соняшникова олія – 50 мл
- сіль, перець
Рецепт приготування:
1. Буряк, моркву і картоплю окремо відваріти в шкірці. Остудіть, почистіть і наріжте кубиками разом з цибулею.
2. Очищені яблука і огірки наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.
3. Перемішайте в мисці всі інгредієнти. Додайте сіль і перець за смаком, заправте рослинною олією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Салат з буряка з чорносливом
Фото: freepik.com
Складові:
- буряк – 1 шт.
- чорнослив – 30 г
- зубчик часнику – 2 шт.
- рослинна олія – 1 ст.л.
- цибуля зелена – 2-3 стебла
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
1. Буряк відваріть до готовності, чорнослив розмочити, часник очистіть.
2. З'єднайте в мисці тертий буряк, пресований часник і дрібно нарізаний чорнослив. Добре перемішайте, посоліть і заправте рослинним маслом.
3. Викладіть в салатницю і посипте дрібно нашаткованою зеленою цибулею.
Салат з буряка і оселедця
Фото: pixabay.com
Складові:
- буряк – 3 шт.
- картопля – 5 шт.
- мариновані огірки – 100 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- філе оселедця в олії – 200 г
- сіль за смаком
- оливкова олія за смаком
Рецепт приготування:
1. Картопля і буряк помийте і відваріть до готовності. Дайте охолонути, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть. Мариновані огірки наріжте кубиками.
2. Філе оселедця наріжте великими шматочками.
3. Перемішайте картоплю, буряк, огірки і цибулю у великій салатниці, заправте оливковою олією і посоліть
Салат з буряка з квасолею і грибами
Фото: pixabay.com
Складові:
- буряк – 2 шт.
- картопля – 3 шт.
- квасоля – 1 склянка
- мариновані гриби – 200 г
- солоні огірки – 2-3 шт.
- 200 г майонезу або 1/2 склянки рослинного масла
- сік половини лимона,
- сіль
Рецепт приготування:
1. Наріжте варений буряк і морква кубиками, перемішайте з вареною квасолею.
2. Додайте дрібно нарізані мариновані гриби і солоні огірки, сік половинки лимона, посоліть і заправте майонезом або рослинною олією на свій розсуд.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом святкового салату з буряка з качкою. Ми також розповідали, як приготувати китайський салат з куркою і пекінською капустою.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з ікрою мойви: