Одним з важливих чинників для збереження гарної фізичної форми є правильне харчування, а також правильні порції їжі.
Щоб не переїдати, потрібно розуміти, скільки чого можна їсти, щоб ваша їжа йшла вам на користь. Але не у всіх вистачає терпіння відміряти до грама все, що ви намагаєтеся з'їсти, тому навчитеся визначати все на око.
І фраза "трошки" не проходить, адже навіть у неї є своє визначення, передає Домашнє вогнище.
Одна порція рису повинна за розмірами нагадувати тенісний м'яч
Одна порція макаронів повинна міститися в обгортку для маффіна.
Фото: instagram.com/pp_poslerodov
Одна порція винограду повинна бути за розмірами, як проста лампочка.
Одна порція родзинок за обсягом повинна бути як куряче яйце.
Одна порція сиру не повинна перевищувати розмірів батарейки "крона".
Фото: instagram.com/cccp.ussr
Одна порція м'яса повинна бути не більше розміру колоди карт.
Одна порція риби повинна бути за розміром не більш посадкового талона на потяг.
Одна порція курки повинна дорівнювати одній її ніжці.
Фото: instagram.com/alenakogotkova
"Трохи чіпсів" – це одна жменя.
"Трохи" попкорну – це неповна жменя.
Дієтологи рекомендують їсти невеликими порціями, але частіше.