Головна Сьогодні

Ісландський пекар замість грубки використовує вулкан

Процес випікання хліба затягується на 24 години, але зате за таку "піч" не потрібно платити

Ісландський пекар Віктор Свейнссон живе біля озера Лейгарватн, навколо якого знаходяться гарячі джерела. Бруд поруч з ними досягає температури 100 градусів за Цельсієм.

Винахідливий ісландець вирішив використовувати дармове тепло для повільного випікання хліба. Свейнссон готує тісто із суміші житнього та пшеничного борошна, цукру, солі, розпушувача і молока. Він кладе тісто в каструлю, щільно закриває її і закопує в бруд на добу. Хліб виходить солодким і за текстурою нагадує кекс.

 

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь