Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як правильно їсти, щоб отримувати від їжі максимальну користь: науковий підхід

Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників

Повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення. Фото: pixabay
Повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення.
Фото: pixabay

Щоб спалювати більше калорій, необхідно повільно пережовувати їжу. Зокрема, повільне і ретельне пережовування їжі дозволяє стимулювати травлення, а також збільшувати швидкість, з якою організм спалює калорії.

Це з'ясувалося в результаті дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, передає "Новое время".

Крім того, дослідники з Університету Техасу встановили, що повільний прийом їжі дозволяє контролювати голод і знизити ймовірність переїдання. Фахівці відзначили, що погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла.

У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, через яке в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.

Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників, таких, як телевізор, комп'ютер, смартфон, газети і журнали.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів