Щоб спалювати більше калорій, необхідно повільно пережовувати їжу. Зокрема, повільне і ретельне пережовування їжі дозволяє стимулювати травлення, а також збільшувати швидкість, з якою організм спалює калорії.
Це з'ясувалося в результаті дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, передає "Новое время".
Крім того, дослідники з Університету Техасу встановили, що повільний прийом їжі дозволяє контролювати голод і знизити ймовірність переїдання. Фахівці відзначили, що погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла.
У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, через яке в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.
Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників, таких, як телевізор, комп'ютер, смартфон, газети і журнали.
Читайте також:
- ТОП-5 найпоширеніших міфів про сніданок
- Актриса Ірина Безрукова розкрила секрет своєї стрункості
- Відеошок: витончена модель показала, як на швидкість поглинає кілограми їжі
- 10 продуктів, від яких дуже важко відмовитися
- ТОП-3 простих рецептів перекусів для чоловіків
- "Сумна" їжа: продукти, які псують настрій