Медики готуються до навали пацієнтів. Адже шашлики і алкоголь після Великого посту можуть бути вкрай небезпечним для здоров'я.
Артур сьомий тиждень живе без м'яса. Але вже придивляється, чим буде розговлятися.
Хлопець постить вперше і побоюється: його шлунок стільки смакоти не витримає.
Поки Артур вчиться гастрономічної стриманості, Володимир розкриває рецепт фірмової юшки.
"Беремо 3-4 грибочки. Треба обов'язково додавати корінь петрушки, селера – для смаку", – каже Володимир.
Для Володимира піст – не дієта, а спосіб життя вже 20 років. Початківцям дає настанови.
"Відразу я в основному намагаюся з'їсти яйце, а потім вже через 2-3 години – трохи того-сього, в міру. І ніколи у мене за 20 років жодного випадку не було, щоб у мене виникли проблеми зі здоров'ям", – додав він.
А та тих, кому захід не відомий – святкове застілля може закінчитися в лікарні.
"Може виникнути і гострий панкреатит, який є дуже серйозним станом і вимагає госпіталізації в хірургічні відділення. Крім панкреатиту – це загострення хронічного холециститу, жовчнокам'яної хвороби", – сказала Євгенія Іващенко, лікар.
Починати слід з яєць, але не більше трьох. На паску не налягати – спочатку з'їсти невеликий шматок.
Якщо від шашлику в перші дні відмовитися не в силах, то треба хоча б обмежити себе в кількості.
Обережним, як ніколи, потрібно бути і з алкогольними напоями.
Головне – в перші дні після посту вставайте з-за столу з невеликим відчуттям голоду і ваш організм вам тільки спасибі.
Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События недели" на каналі "Україна".