Смачний французький пиріг з овочами – кіш легко приготувати вдома, якщо використовувати простий рецепт від програми "Кулінарна академія Олексія Суханова", яку по суботах транслює канал "Україна".
Кіш – це відкритий французький пиріг. Ця страва добра тим, що подавати її можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт кіша був відомий ще в 16 столітті. Він по праву вважався стравою селянської кухні, оскільки для його приготування використовували залишки різних продуктів. Сьогодні ж ці пироги подають в дорогих ресторанах, а для їх приготування використовують свіжі і якісні інгредієнти
У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" шеф-кухар Тетяна Вербицька поділилася покроковим рецептом приготування французького пирога – кіша.
Інгредієнти для тіста:
- Масло – 100 г
- Яйце – 20 г (трохи менше половини)
- Вода – 40 г
- Сіль – 1 ч. Л.
- Цукор – 8 г (чайна ложка з верхом)
- Крохмаль – 65 г (4 ст. Ложки без верху)
- Борошно – 130 г
- Інгредієнти для начинки:
- Курка відварна і обсмажена з часником
- Капуста брокколі – 250 г
- Морква – 2 шт.
- Помідори черрі бажано з хвостиками – 10 шт.
- Будь-який твердий сир – 300 г
- Інгредієнти для заливки:
- Вершки 35% – 400 мл
- Яйця – 4 шт
- сіль
- перець
1. У чаші міксера змішайте розм'якшене масло і борошно.
2. Послідовно додайте воду, сіль і цукор, яйця, змішані з крохмалем.
3. Перемішайте. Сильно вимішувати тісто не потрібно, тільки щоб змішалися інгредієнти.
4. Сформуйте коржі товщиною 3 мм. Викладіть в суху форму з бортиками.
5. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 15 хвилин.
6. Залиште тісто в холодильнику на 12 годин.
7. Після цього добре вимішайте тісто.
Начинка
- Відваріть курку і поріжте на шматочки.
- Посмажте на невеликому вогні, додайте дрібно нарізаний часник.
- Відваріть капусту брокколі в солоній воді (10-15 хвилин).
- Тонко наріжте моркву круглими слайсами по 3 мм. Обсмажте на оливковій олії до апетитного кольору.
- Часник дрібно наріжте і додайте до моркви майже в кінці обсмажування.
- Викладіть морквяні слайси на паперові рушники.
- Вийміть брокколі з води. Щоб вона зберегла гарний зелений колір – відразу опустіть її в крижану воду.
- На дно пропечених кошиків з тіста викладіть натертий сир. Далі – порізану шматочками відварну курку, брокколі, морква, помідори.
- Перемішайте яйця і вершки. Посоліть і поперчіть.
- 10. Отриманою сумішшю залийте киши.
- 11. Випікайте 15 хвилин при температурі 160 градусів.
Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" щосуботи о 9:00 на каналі "Україна".
Читайте також: