I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Полуничний парфе: простий рецепт від шеф-кухаря

Його можна готувати не тільки з полуницею, але і з будь-якими ягодами

Полуничний сезон в самому розпалі. "Вважається, що полуниця здатна пробудити смак до життя, в ній міститься гормон радості, який допомагає нам легше переносити тяготи. Вчені довели, що один тільки аромат полуниці містить більше 50 ароматичних речовин, які сприяють бадьорості і гарному настрою", – розповідає Андрій Дромов, шеф-кухар програми "Готуємо разом", яка виходить на телеканалі "Інтер".

І ділиться рецептом чудового сезонної страви – полуничного парфе.

Реклама

Для приготування полуничного парфе візьміть:

500 г свіжої полуниці

2 столові ложки цукру

Реклама

100 грам бісквітного печива

2 столові ложки вершкового масла

500 мл вершків 30%

Реклама

240 грам сметани

90 грам цукрової пудри

Пакетик ванільного цукру

Пару гілочок м'яти

Парфе – це французький холодний десерт зі збитих вершків з цукром і ваніллю. Його можна готувати не тільки з полуницею, але і з будь-якими ягодами. При виборі полуниці єдине, на що варто звертати особливу увагу – це колір. Чим більш насичений і яскравіший колір полуниці, тим більше там корисних речовин. Якщо ягоди бліді, то, швидше за все їх зібрали ще такими, які не визріли.

Класичне поєднання полуниці з вершками не тільки смачне, але і дуже корисне. Виявляється, що завдяки молочним продуктам, корисні речовини полуниці засвоюються краще.

Спочатку зробимо основу з печива. Її треба дрібно покришити. Для цього покладемо його в звичайний поліетиленовий пакет і потовчемо. Тепер в печиво додаємо цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.

Далі робимо вершково-сметанну начинку. Для цього в сметану додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт і все збиваємо міксером. Окремо збиваємо вершки і акуратно перемішуємо збиті вершки з збитою сметаною. Нарізаємо вимиту полуницю великими шматочками. Все! Складові десерту готові.

Тепер все викладаємо в стакани. На дно висипаємо чайну ложку печива. Потім – шар вершково-сметанної начинки, потім – кілька полуничок. Зверху знову посипаємо печивом, викладаємо вершки і полуницю.

Тепер відправляємо десерт в холодильник на кілька годин. І – можна пробувати і пригощати друзів і рідних. Смачного!

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти