I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Пальчики оближеш: як приготувати ароматну курочку легко і смачно

На запікання курки знадобиться година

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова", яку по суботах транслює канал "Україна", навчили готувати пряну курку, фаршировану рисом, сухофруктами і яблуками.

Існує безліч рецептів приготування смачних страв з курки. Це м'ясо багате білками і містить набагато менше жиру, ніж свинина або яловичина, тому легко засвоюється в організмі і не шкодить фігурі.

Реклама

Курку готують різними способами – варять, тушкують, смажать, але найсмачнішим вважається м'ясо, запечене в прянощах.

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" шеф-кухар Наталія Бондарева поділилася покроковим рецептом приготування ароматної курки, фаршированим рисом і сухофруктами.

Курка, фарширована рисом, курагою і яблуками

Реклама

Кухар – Наталія Бондарева

Складові:

  • Курка – 1,5-1,8 кг
  • Рис довгозернистий (басматік) – 200 г
  • Курага – 200 г
  • Ізюм – 100 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Олія – 50 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль перець
  • Паприка або куркума

Сполосніть курку під водою. Обробити і очистіть від решти пір'я. Посоліть і поперчіть тушку. Змастіть майонезом і залиште маринуватися.

Реклама

Ретельно промийте рис в холодній воді і поставте на плиту.

Варити рис можна двома способами:

1 спосіб – відкидний: варіть рис у великій кількості води і потім відкиньте його через сито.

2 спосіб – пропорція води і рису 2:1. Доведіть рис до кипіння, посоліть і продовжуйте варити на маленькому вогні під кришкою ще 15 хвилин.

Карамелізіруется яблука. Зніміть шкірку і наріжте великими долькамі.100 г цукру висипте на сковороду. Зачекайте, поки цукор розтопиться і перетвориться в карамель.

Постійно помішуйте. Додайте яблука в карамель і варіть до напівготовності (близько 5 хвилин). Дайте охолонути.

Курагу і родзинки замочіть у воді. Якщо вони тверді – в окропі, якщо м'які – просто промийте під холодною водою. Курагу подрібніть.

Перемішайте рис, яблука, родзинки і курагу. Отриманою сумішшю начиніть курку.

Загорніть і надайте їй форму.

По лінії розрізу зашейте курку звичайною ниткою.

Розігрійте духовку до 150-160 градусів. На деко постеліть пергамент і змастіть рослинною олією.

Викладіть на пергамент курку і відправте в духовку на 1 годину. Готово!

Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" щосуботи о 9:00 на каналі "Україна".

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти