Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні
Україна

Пальчики оближеш: як приготувати ароматну курочку легко і смачно

На запікання курки знадобиться година

Приготувати смачну курку не складно. Фото: канал Україна
Приготувати смачну курку не складно.
Фото: канал Україна

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова", яку по суботах транслює канал "Україна", навчили готувати пряну курку, фаршировану рисом, сухофруктами і яблуками.

Існує безліч рецептів приготування смачних страв з курки. Це м'ясо багате білками і містить набагато менше жиру, ніж свинина або яловичина, тому легко засвоюється в організмі і не шкодить фігурі.

Курку готують різними способами – варять, тушкують, смажать, але найсмачнішим вважається м'ясо, запечене в прянощах.

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" шеф-кухар Наталія Бондарева поділилася покроковим рецептом приготування ароматної курки, фаршированим рисом і сухофруктами.

Курка, фарширована рисом, курагою і яблуками

Кухар – Наталія Бондарева

Складові:

  • Курка – 1,5-1,8 кг
  • Рис довгозернистий (басматік) – 200 г
  • Курага – 200 г
  • Ізюм – 100 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Олія – 50 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль перець
  • Паприка або куркума

Сполосніть курку під водою. Обробити і очистіть від решти пір'я. Посоліть і поперчіть тушку. Змастіть майонезом і залиште маринуватися.

Ретельно промийте рис в холодній воді і поставте на плиту.

Варити рис можна двома способами:

1 спосіб – відкидний: варіть рис у великій кількості води і потім відкиньте його через сито.

2 спосіб – пропорція води і рису 2:1. Доведіть рис до кипіння, посоліть і продовжуйте варити на маленькому вогні під кришкою ще 15 хвилин.

Карамелізіруется яблука. Зніміть шкірку і наріжте великими долькамі.100 г цукру висипте на сковороду. Зачекайте, поки цукор розтопиться і перетвориться в карамель.

Постійно помішуйте. Додайте яблука в карамель і варіть до напівготовності (близько 5 хвилин). Дайте охолонути.

Курагу і родзинки замочіть у воді. Якщо вони тверді – в окропі, якщо м'які – просто промийте під холодною водою. Курагу подрібніть.

Перемішайте рис, яблука, родзинки і курагу. Отриманою сумішшю начиніть курку.

Загорніть і надайте їй форму.

По лінії розрізу зашейте курку звичайною ниткою.

Розігрійте духовку до 150-160 градусів. На деко постеліть пергамент і змастіть рослинною олією.

Викладіть на пергамент курку і відправте в духовку на 1 годину. Готово!

Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" щосуботи о 9:00 на каналі "Україна".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів