У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова", яку по суботах транслює канал "Україна", навчили готувати пряну курку, фаршировану рисом, сухофруктами і яблуками.
Існує безліч рецептів приготування смачних страв з курки. Це м'ясо багате білками і містить набагато менше жиру, ніж свинина або яловичина, тому легко засвоюється в організмі і не шкодить фігурі.
Курку готують різними способами – варять, тушкують, смажать, але найсмачнішим вважається м'ясо, запечене в прянощах.
У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" шеф-кухар Наталія Бондарева поділилася покроковим рецептом приготування ароматної курки, фаршированим рисом і сухофруктами.
Курка, фарширована рисом, курагою і яблуками
Кухар – Наталія Бондарева
Складові:
- Курка – 1,5-1,8 кг
- Рис довгозернистий (басматік) – 200 г
- Курага – 200 г
- Ізюм – 100 г
- Яблука – 2 шт.
- Майонез – 100 мл
- Олія – 50 г
- Цукор – 100 г
- Сіль перець
- Паприка або куркума
Сполосніть курку під водою. Обробити і очистіть від решти пір'я. Посоліть і поперчіть тушку. Змастіть майонезом і залиште маринуватися.
Ретельно промийте рис в холодній воді і поставте на плиту.
Варити рис можна двома способами:
1 спосіб – відкидний: варіть рис у великій кількості води і потім відкиньте його через сито.
2 спосіб – пропорція води і рису 2:1. Доведіть рис до кипіння, посоліть і продовжуйте варити на маленькому вогні під кришкою ще 15 хвилин.
Карамелізіруется яблука. Зніміть шкірку і наріжте великими долькамі.100 г цукру висипте на сковороду. Зачекайте, поки цукор розтопиться і перетвориться в карамель.
Постійно помішуйте. Додайте яблука в карамель і варіть до напівготовності (близько 5 хвилин). Дайте охолонути.
Курагу і родзинки замочіть у воді. Якщо вони тверді – в окропі, якщо м'які – просто промийте під холодною водою. Курагу подрібніть.
Перемішайте рис, яблука, родзинки і курагу. Отриманою сумішшю начиніть курку.
Загорніть і надайте їй форму.
По лінії розрізу зашейте курку звичайною ниткою.
Розігрійте духовку до 150-160 градусів. На деко постеліть пергамент і змастіть рослинною олією.
Викладіть на пергамент курку і відправте в духовку на 1 годину. Готово!
Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" щосуботи о 9:00 на каналі "Україна".