Вчені з Великої Британії назвали одним з найбрудніших місць на кухні холодильник. А найбільша кількість бактерій (8000 на кожен квадратний сантиметр) в ньому, на думку фахівців, ховається в відділенні для овочів і салату.
Цей показник в 750 разів перевищує безпечний для людини рівень забруднення, передає The Daily Mail. Згідно з європейськими нормативами, на одному квадратному сантиметрі поверхні з їжею має бути присутнє не більше десяти бактеріальних одиниць.
Тим часом, як показало дослідження вчених, в ящику для свіжих овочів і фруктів можна виявити кишкову паличку, сальмонелу та інші небезпечні бактерії.
Крім того, як зазначають фахівці, не варто завантажувати холодильник великою кількістю продуктів. Інакше в ньому також можуть оселитися мікроорганізми, здатні викликати харчове отруєння. Наприклад, лістерія – бактерія, яка оселяється у вчорашніх салатах, в підталому морозиві, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці.
Щоб не стати жертвою бактерій, слід мити овочі перед тим, як покласти їх до холодильника. Останній рекомендується хоча б раз на місяць промивати гарячою мильною водою.