Фахівці з Кембриджського університету заявили, що кількість випитого шампанського і вина може залежати від розміру келихів, в якому алкоголь подається, пише Medikforum.ru. І чим фужер об'ємніший, тим більше у людини шансів перебрати зі спиртним.
Портал посилається на дослідження вчених, яке було проведено в одному з англійських барів протягом 16 тижнів. В експерименті взяли участь близько 300 осіб.
У різні дні бармени пропонували клієнтам 175 мілілітрів вина в келихах різного об'єму, по 250, 300 і 370 мілілітрів. Як з'ясувалося, в ті періоди, коли використовувалися великі келихи, в барі йшло майже на дев'ять відсотків більше вина і шампанського, ніж під час подачі алкоголю в стандартних або маленьких посудинах.
За словами автора дослідження Терези Марто, у тих, хто випиває алкоголь з посуду великого обсягу, створюється враження, що їх келих заповнений не повністю, а кількість уживаного вина – зовсім невелика. Тому вони часто просять добавку, не боячись напитися. У багатьох випадках це закінчується зловживанням алкоголю.
Нагадаємо, що раніше вчені прийшли до висновку, що люди, що воліють їсти з великих тарілок, стабільно переїдають.