Де і коли придумали рагу, точно не відомо, але така страва є у кожного народу. Слово "рагу" має французьке коріння і переводиться як "збуджувати апетит". Господині люблять рагу за те, що воно готується просто і швидко.
В "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися рецептом рагу з чорносливом і каррі.
Інгредієнти:
2 курячих стегна
2 курячі гомілки
4 картоплини
1 цибулина
2 яблука
4 чорносливи
2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. курячого бульйону або води
1 ч. л. каррі
жменя петрушки
сіль, перець
Приготування:
- М'ясо відділити від кістки і нарізати. Натерти сіллю і перцем.
- Нарізати великим кубиком цибулю і обсмажити на сковороді з рослинним маслом. Додати м'ясо і смажити близько 5 хвилин.
- Очистити картоплю і нарізати великим кубиком. Додати до м'яса і обсмажувати ще 5 хвилин.
- Додати чорнослив і обсмажувати близько 5 хвилин.
- Влити 1 склянку бульйону або води і тушкувати до готовності картоплі.
- Вирізати серцевину з яблук, порізати дольками. Додати яблука за 10 хвилин до готовності страви.
- За кілька хвилин до готовності рагу посолити і додати соєвий соус, каррі, зелень.
Читайте також:
- Напої від застуди: чотири найдієвіших рецепти
- Німецький маковий пиріг "Зебра": простий рецепт смачного десерту
- Що потрібно робити, щоб ваше серце залишилося в порядку
- Як приготувати домашнє кавунове желе: простий рецепт
- У Львові засудили лікаря за продаж безкоштовного препарату
- Як позбутися від втоми: 10 перевірених способів
- Полуничний парфе: простий рецепт від шеф-кухаря