I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт для святкового столу: гарбуз, фарширований гречаною кашею з грибами

Простий рецепт незвичайної страви може вигідно прикрасити святковий стіл

Страви з гарбуза рідко побачиш на святковому столі. Зазвичай з нього готують буденні каші і запіканки. Але в "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися оригінальним рецептом страви з гарбуза.

Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – головне блюдо столу.

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз
  • 1,5 ст. гречаної каші
  • 4,5 ст. води
  • 1 ч. л. солі
  • щіпка перцю
  • 300 г грибів глив
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 100 г пастернаку
  • 200 г мисливських ковбасок

Приготування:

  1. Зварити кашу: перед приготуванням промити гречку в холодній воді, кинути до киплячої води або залити окропом в пропорції 1:3.
  2. Поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити і поперчити. Кип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Відстоювати під закритою кришкою 15 хв.
  3. Гарбуз промити, зрізати "шапку". Ложкою вийняти насіння і волосяну м'якоть. Якщо гарбуз товстий – трохи зішкребти зі стін.
  4. Зубочистками прикріпити кришку до основної частини. Змастити гарбуз зовні соняшниковою олією і поставити до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 10 хвилин.
  5. Насіння промити, відокремити від ворсу. Залишити просохнути.
  6. Очистити пастернак, порізати кружальцями завтовшки півсантиметра.
  7. На сковорідку налити масло і розігріти. Обсмажити пастернак до золотистого кольору.
  8. Порізати гриби гливи соломкою розміром 1-2 см, а цибулю – півкільцями.
  9. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії. Додати гриби. Посолити і поперчити за смаком наприкінці (щоб гриби не пустили сік). Додати ковбаски.
  10. Змішати готову кашу, обсмажені з цибулею гриби і ковбаски, смажений пастернак. Підготовлений гарбуз наповнити фаршем.Накрити кришкою і прикріпити її за допомогою зубочисток. Викласти на деко гарбуз і промиті, обсушені насіння присипати навколо. Запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати блюдо в гарбузі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти